L’entorn de Claverol creu que al·legarà una alteració psíquica per justificar el seu comportament

L’expresident de la Fundació Tutelar hauria de tornar entre avui i dimecres al Principat i, suposadament, retornar els diners dels quals va disposar malgrat que això no fa decaure la causa

-
-
L’entorn del fins dijous president de la Fundació Privada Tutelar David Claverol considera que podria presentar davant la Batllia un informe mèdic que justifica una alteració psíquica com a mínim transitòria per al·legar el seu comportament, és a dir, l’apropiació de diners de l’entitat i tot el reguitzell de justificacions canviants que hauria anat donant el darrer mes. L’objectiu seria evitar l’ingrés a la presó, que és una possibilitat ben real segons les fonts.

Entre avui i dimecres, depèn de amb qui hagués parlat, Claverol hauria de tornar al país després d’estar-se unes quantes setmanes de vacances a la Costa Daurada i, en paraules seves, posar fi “al malentès de les disposicions en efectiu”. Perquè l’expresident de la fundació mai no ha negat que agafés els diners. Fins i tot en el correu que va enviar dijous passat a la resta de patrons de la fundació ell mateix va emprar el terme disposicions en efectiu. Una altra cosa són les justificacions canviants que va anar donant, tal i com ja va explicar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Amb l’eventual informe de l’alteració psíquica i mirant de retornar els diners -no està clar que ho faci, però segons diverses fonts, estava intentant que entre algunes amistats li poguessin prestar els 23.000 euros de què va disposar-, David Claverol buscaria elements atenuants davant una eventual ordre de detenció i posterior ingrés al centre penitenciari, un escenari que fonts coneixedores de la investigació no descarten, ben al contrari, més encara tenint en compte altres casos i sabent de la naturalesa i les finalitats de la fundació de la qual Claverol ha estat secretari i president fugaç a banda de patró.

Les diverses fonts consultades han assegurat que el comportament de Claverol en relació amb els diners de la fundació entroncaria amb la seva situació personal, en què ‘tapar forats’ generant-ne de nous seria una constant almenys els darrers temps. Més enllà d’això, i al marge de l’auditoria que l’entitat va acordar dijous d’encarregar per confirmar que només falten els 23.000 euros que fa unes setmanes es va detectar que Claverol ‘havia mogut’, l’entitat no ha aclarit que pretengui fer cap acció penal contra l’expresident. Una altra cosa és la reclamació civil per recuperar els diners si Claverol no els torna per iniciativa pròpia.

Comentaris (8)

Trending