L’empresària holandesa adinerada que es va establir (i va morir) a Andorra fugint de l’exmarit

L’home detingut fa dues setmanes en accedir en un pis i un traster d’Escaldes després de forçar-ne la porta estava desheretat de la dona amb qui havia conviscut a Barcelona i tenia atemorida

La dona, holandesa, va fer diners venent la indústria farmacèutica que controlava.
La dona, holandesa, va fer diners venent la indústria farmacèutica que controlava.

D’entrada, es tractava d’un home que mirava de forçar una porta, un domicili, per entrar-hi il·lícitament. Però quan la policia va creuar les dades ara fa dues setmanes es va trobar al darrere d’aquell home tornavís en mà intentant accedir en un pis d’Escaldes tota una història rocambolesca. Era l’exparella de l’ocupant d’aquell habitatge. Ocupant fins poques dates abans. Com altres persones que viuen soles al país, la salut li va jugar una mala passada abans d’hora -no tenia massa més de seixanta anys- i va morir sense que ningú no la trobés a faltar durant dies. De fet, quan es va localitzar el cadàver a l’interior del pis ja feia dies que s’havia produït el decés.

Aquella dona discreta, de nacionalitat holandesa, que feia uns sis anys que havia aterrat al Principat, havia tingut sort en els negocis però molt mala fortuna en moltes altres coses d’una vida gens fàcil. Empresària del sector farmacèutic, la venda de la seva participació en la indústria de la qual havia estat accionista li va donar un coixí dinerari molt extens per poder viure bé. Però va acabar a Andorra refugiant-se de qui durant uns anys havia estat la seva parella. Un home d’origen andalús i resident a Barcelona que acabaria enxampant la policia quan mirava d’accedir al pis on va trobar la mort la seva exesposa.

La dona, que havia fet diners en el sector farmacèutic, vivia en un discret habitatge on se la va trobar morta força dies després del seu decés; quan l'exmarit desheretat se'n va assabentar va venir a buscar el que trobés

Tant al Principat com a Espanya, la dona havia interposat diverses denúncies per l’assetjament i la violència de gènere que havia patit del seu marit. S’havien separat feia anys i ara la tramitació del divorci es trobava en la recta final. El que està clar, han assegurat les fonts, és que jurídicament ja s’havia fet el necessari perquè a l’home no li toqués ni cinc d’una eventual herència. I era això, en certa manera, el que buscava l’home, de 79 anys, quan se’l va detenir. De fet, quan el van descobrir forçant la porta del pis ja havia fet abans la mateixa operació en un traster que la dona tenia al mateix edifici. I del traster ja n’havia extret alguns objectes que la policia va localitzar al cotxe.

La dona havia vist dos anys abans com la seva filla moria producte de la mala vida que portava. Un món turbulent de drogues a Holanda que també afectava el gendre. Probablement per això, quan va decidir posar terra per enmig respecte del seu ex no es va traslladar als Països Baixos. Però aquesta circumstància no ha estat aclarida. Sí que la difunta, que va ser incinerada al Principat, té una néta que es quedarà bona part del llegat. No tot. La dona tenia força ben ordenades les seves voluntats testamentàries, per dir-ho d’alguna manera.

En tot cas, l’exmarit va ser detingut a temps i va quedar en llibertat després d’un judici ràpid en què se li va imposar com a penes principals, per dir-ho d’alguna manera, una multa i l’expulsió del país. Si se’l tornés a enxampar pel Principat els propers anys s’arrisca a haver d’entrar un temps a la presó. La relació era francament dolenta, segons les fonts. Tant que tot i refugiar-se al Principat per mirar de trobar certa calma l’home l’havia vingut a cercar. Fins i tot després de morta.

Comentaris

Trending