L’empresari Gerard Cadena es perfila com a substitut de Xavier Altimir al capdavant de la CEA

El dia 19 d’aquest mes l’antiga cara visible de Nord Andorra i ara nou accionista de Principadel tanca una etapa de tretze anys i si hi ha una sola candidatura es validarà aquell mateix dia

Gerard Cadena (a l'esquerra) i Xavier Altimir.
Gerard Cadena (a l'esquerra) i Xavier Altimir.
Si el 19 de setembre només hi ha una candidatura per rellevar l’actual junta directiva liderada per Xavier Altimir al capdavant de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), aquella candidatura serà avalada per assentiment. Serà el darrer dia de presidència de qui durant molts anys va ser el cap visible de l’empresa de transports Nord Andorra i, ara, un dels nous accionistes de Principadel. Si no canvien molt les coses, l’empresari del sector de la construcció Gerard Cadena serà el recanvi.

Cadena és, ara per ara, l’única persona que s’hauria mostrat disposat a liderar una llista de consens per agafar el relleu d’Altimir, part de l’equip del qual s’integraria a la candidatura que està perfilant l’home referent de la mercantil Progec. El que és clar és que la persona que durant tretze anys ha dirigit els destins de la patronal andorrana plega. Després de tants anys hi ha un desgast evident i amb l’entrada a Principadel, nous reptes per afrontar. Diverses fonts han assegurat que Altimir està pràcticament a diari supervisant les obres del complex de pàdel de Santa Coloma.

Però també hi ha un altre element que no cal descartar. Inicialment, el procés electoral a la CEA estava previst per al gener. És a dir, el calendari ordinari li hauria permès a Altimir, igualment, deixar el càrrec tres mesos més enllà. El dirigent empresarial, però, va demanar poder-ho fer abans. I algunes fonts han indicat que en això hi tindria també a veure un altre calendari, també electoral. Però no per a la CEA si no per al Consell General. Altimir podria haver estat ja sondejat per l’entorn demòcrata i no es pot descartar ni poc ni gens que acabi apareixent a les llistes de DA, amb qui la patronal ha mostrat força sintonia tot i algunes enganxades amb la CASS per la reforma que es planteja de les cotitzacions i altres aspectes que hi estan relacionats.

Sia com vulgui, el 19 d’aquest mes serà el darrer dia del mandat d’Altimir i la data límit per presentar candidatures per agafar el comandament de la patronal. Si hi ha més d’una llista, el 27 de setembre hi haurà eleccions. Sinó, el mateix dia 19 es podria validar la única candidatura i donar-la com a guanyadora. Hores d’ara no es té coneixement en l’entorn de la CEA que hi hagi cap alternativa a la llista que estigui confeccionant Cadena.

Comentaris

Trending