Laura Rodríguez es perfila ara com a principal aspirant a presidir la Batllia

En la carrera judicial des del 2013, la civilista ja va mostrar la seva predisposició a assumir el repte després de la renúncia forçada d’Azahara Cascales

Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013.
Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013.
El Consell Superior de la Justícia espera haver tancat en breu l’afer de la presidència de la Batllia. Si no hi ha canvis de darrera hora, la batlle civilista Laura Rodríguez es perfila per assumir el càrrec, encara que no es pot descartar del tot que tingui el suport de Nàdia Alís. Les dues responsables judicials han mantingut aquest dijous una reunió amb representants de la cúpula judicial per tractar la qüestió.

Rodríguez ja va mostrar una certa predisposició a assumir el repte just després que Azahara Cascales presentés la renúncia forçada. Però no acabava de fer el consens i, a més, és de les juristes amb menys experiència a la Batllia. Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013 en superar les proves pertinents. Fins llavors havia exercit l’advocacia durant molts anys al bufet que, també durant anys, van compartir Miquel Àngel Canturri i Francesc Badia, amb qui va seguir col·laborant quan els dos mentors del despatx es van separar.

Responsables del Consell Superior de la Justícia s’han reunit aquest dijous tant amb la candidata millor col·locada com amb Nàdia Alís

La manca de cap altre candidat, especialment després que divendres David Moynat acabés declinant la proposta rebuda en considerar que el Consell Superior no li assegurava totes aquelles garanties que sol·licitava, ha portat la cúpula judicial a recuperar altres noms que ja havien estat sobre la taula perquè la sensació de provisionalitat ja feia massa que s’allargava i tot i que s’ha rebaixat el clima de tensió que hi havia les primeres setmanes posteriors a la dimissió de Cascales, la situació no agradava ningú i estava malmetent la imatge de la primera instància judicial.

Per ganes, Rodríguez, titular de la Batllia civil número 7, seria hores d’ara la principal candidata a ocupar el càrrec, la presidència, que té essencialment funcions d’organitzacions de la instància. Segons algunes fonts, la civilista té el 90% d’opcions de responsabilitzar-se de la Batllia. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, no s’ha manifestat sobre la qüestió tot i ser consultat. Nàdia Alís, amb molts més anys a la casa (secretària judicial, fiscal adjunta, ara batlle) podria donar suport logístic de manera puntual.

Comentaris

Trending