L’Audiència espanyola fixa per al 25 de febrer l’inici del judici contra el gestor lauredià soci de Sandro Rosell 

La vista oral en la qual la fiscalia demanarà deu anys de presó per a Joan Besolí hauria de durar onze sessions i es preveu que s’allargui fins al 27 de març

El torneig de futbol infantil Mic i el campus Nike es podrien veure afectats per la detenció de Besolí
El torneig de futbol infantil Mic i el campus Nike es podrien veure afectats per la detenció de Besolí
L’Audiència nacional espanyola ha fixat el dia 25 de febrer com la data d’inici del judici contra el gestor lauredià Joan Besolí i cinc persones més, entre les quals, és clar, l’expresident del Barça i principal implicat en la causa de presumpte blanqueig de diners i organització criminal Sandro Rosell. La vista oral hauria d’allargar-se fins al 27 de març i celebrar-se entre onze sessions diferents.

L’organisme jurisdiccional espanyol ha fet públic aquest matí el calendari del judici per la denominada operació ‘Rimet’, que investigava el suposat rentat d’uns 20 milions d’euros procedents de comissions derivades de l’explotació dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol. El principal acusat és l’exdirigent blaugrana Sandro Rosell, que juntament amb l’empresari de Sant Julià fa més d’un any i mig que estan empresonats. Primer i durant més d’un any a la madrilenya Soto del Real i, actualment, a Brians 2, prop de Martorell.

En la mateixa causa que afecta Rosell i Besolí també s’ha de jutjar el cunyat d’aquest darrer, l’urgellenc Andrés Ramos. La dona de Rosell (Marta Pineda) i dos col·laboradors seus més, Shahe Ohannessian i Josep Colomer, són els tres altres processats. El judici s’ha de celebrar a les instal·lacions de l’Audiència nacional, a Madrid. La fiscalia sol·licita la pena més alta per a Sandro Rosell, onze anys de presó i 59 milions d’euros de multa.

Per a Besolí, el ministeri públic sol·licita deu anys de presó i 55 milions d'euros de multa; per Marta Pineda, esposa de l'exdirectiu del Barça, es demanen set anys i una multa de 50 milions; per al ciutadà libanès Shahe Ohannessian, amic de Rosell, es reclamen set anys de presó i multa de 40 milions; mentre que per als dos presumptes testaferros, el citat urgellenc Andrés Ramos i Josep Colomer, la fiscalia demana vuit i sis anys d’empresonament, respectivament.

Diverses fonts consultades han mostrat el seu malaurat convenciment que havent-se negat en diverses ocasions l’alliberament provisional tant de Rosell com de Besolí al·legant entre altres coses el risc de fuga, ara és molt complicat que s’atorgui dita llibertat atesa la proximitat, relativa és clar, de la celebració del judici.

Comentaris

Trending