L'Audiència espanyola desestima el recurs de Besolí i l'empresari lauredià continuarà empresonat

Comentaris

  • El comptable de Sant Julià havia ofert renunciar a la nacionalitat andorrana i obtenir l'espanyola si el passaport era un inconvenient per aconseguir la llibertat
  • Per ara, tant l'exconseller comunal com l'expresident del Barça Sandro Rosell hauran de seguir a Soto del Real per l'afer relacionat amb la CBF

La sala penal de l’Audiència nacional espanyola ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l’empresari lauredià Joan Besolí contra la decisió de la magistrada d’aquell òrgan jurisdiccional, Carmen Lamela, d’enviar-lo a la presó. Per tant, el gestor i exconseller del comú de Sant Julià haurà de continuar ingressat a la presó madrilenya de Soto del Real. En la mateixa situació es troba l’expresident del Barça Sandro Rosell, a qui també s’ha desestimat el recurs.

Rosell està acusat de ser el màxim responsable d’un entramat societari que suposadament blanquejava diners procedents de comissions il·lícites obtingudes en la mediació de contractes de drets d’imatge de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). En la vista per analitzar els recursos plantejats, però, la defensa de Rosell va presentar un document de l’entitat brasilera en què deixava clar, entre altres, que es tracta d’un ens privat. Per tant, que no s’hauria afectat mai cabals públics. Però, a més, s’aclaria que la intermediació de qui també va ser executiu de Nike, lluny de causar cap perjudici a la CBF, havia generat guanys.

Ni aquest argument ni tampoc el fet que no podria fugir perquè l’expresident blaugrana és un personatge conegut arreu no han servit per convèncer el tribunal. Tampoc no ha convençut els magistrats la decisió expressada per Besolí, considerat testaferro de Rosell, d’estar disposat a renunciar a la nacionalitat andorrana i adquirir l’espanyola per tal que el passaport no fos un impediment per obtenir la llibertat. 

L’empresari andorrà va remarcar la seva necessitat de poder sortir de la presó per poder atendre les necessitats del seu fill, ingressat en un centre especialitzats en lesions medul·lars a Catalunya arran d’un accident laboral que va patir. Justament, el fet que s’hagi d’estar a Barcelona per estar al costat del seu fill va fer afirmar davant el tribunal que no tenia cap intenció de marxar de territori espanyol i ‘refugiar-se’ al Principat. La petició, però, no ha estat atesa. El fiscal , Vicente González Mora, s'hi oposava.

Comentaris

Trending