L'Audiència espanyola decidirà dijous vinent si allibera Joan Besolí i Sandro Rosell; la fiscalia s'hi oposa

Comentaris

L’Audiència nacional espanyola celebrarà dijous de la setmana que ve una vista per decidir si accepta o no accepta el recurs de l’empresari andorrà Joan Besolí contra la decisió de la magistrada instructora del ‘cas Rimet’, Carmen Lamela, d’enviar-lo a la presó de forma incondicional i sense fiança. En la mateixa vista també es debatrà un recurs molt similar de l’expresident del Barça i soci de Besolí a Comptagest Sandro Besolí. Tots dos estan acusats d'integrar una organització criminal internacional dedicada al blanqueig de capitals procedents de comissions il·lícites. El fiscal s’oposa a l’alliberament. 

La setmana passada tant Besolí com Rosell van presentar els seus respectius recursos. L’empresari andorrà al·legava, entre altres, que no té cap intenció de burlar l’acció de la justícia espanyola. Ni tan sols no deixaria territori espanyol atès que té un fill que requereix tractament mèdic en centres catalans. Però aquest argument no és vàlid per al ministeri públic, que en el seu posicionament sobre el recurs contra l’aute d’empresonament manté la mateixa tesi que va utilitzar la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 3 quan va acordar la presó de tots dos el 25 de maig passat per risc de destrucció de proves, de fuga i de reiteració delictiva.

El fiscal, fent-se seus els arguments inicials de la magistrada, manté que en ser Besolí andorrà i tenir la residència fixada al Principat li seria molt fàcil fugir i, després, Andorra no lliura els seus nacionals. Per això s’oposa a l’alliberament. El representant del ministeri públic també veu molt risc de fugida en el cas de Sandro Rosell, del qual es destaca que té molts mitjans i molts contactes per trobar refugi en molts punts del món.

L'expresident del Barça va al·legar que no es pot escapolir perquè "és conegut per la majoria de ciutadans arreu del planeta" en haver ostentat aquest càrrec si bé la fiscalia opina que aquest no és un argument a prendre en consideració perquè altres persones també conegudes han aconseguit eludir a les autoritats, de manera que ha presentat un escrit davant la sala oposant-se a la seva llibertat.

Comentaris

Trending