L’aspirant a mestre que va fer repetir el concurs no es presenta a les noves proves

El docent considera que els exàmens que es van posar en marxa aquest dimarts contenen elements idèntics als anteriors i que a parer seu vulneren la intimitat

-
-
L’aspirant a mestre que va portar a la Justícia el primer concurs per a la consolidació de docents eventuals i va obligar a repetir la convocatòria quan els seleccionats ja porten un parell d’anys treballant finalment ha decidit no presentar-se a les proves. Els primers exàmens van començar aquest dimarts i s’aniran allargant durant diverses jornades saltejades. El docent recurrent, que encara té serrells de plets pendents amb l’administració, considera que hi ha parts de les noves proves convocades que continuen sent vulneradores de drets fonamentals.

Segons fonts jurídiques, l’home hauria presentat aquesta mateixa setmana un escrit a la Batllia, sense més valor i contingut que l’informatiu, no pas amb voluntat de dur a terme cap acció judicial, en què exposa que el concurs que s’ha tornat a convocar manté, com a mínim, la realització d’un psicotècnic que a parer seu i segons la informació que li constaria tindria valor més de prova mèdica que una altra cosa. En aquest sentit, el docent hauria advertit la Justícia que tot i la posició mostrada pels tribunals, l’administració hauria continuat mantenint avaluacions que trenquen el dret a la intimitat dels aspirants a fer-se amb una de les places amb joc.

Els ministeris de Funció Pública i Educació gestionen amb especial discreció i confidencialitat les proves amb la voluntat que aquelles persones que al seu dia van obtenir un lloc de treball consolidat i ara s’han tornat a presentar puguin reeditar la seva plaça. En cas contrari, l’administració es podria veure abocada a haver de suportar demandes per compensacions econòmiques que de ben segur reeixirien pel mal funcionament i l’irregular comportament dels ministeris concernits.El SEP es prepara per renovar el seu comitè executiu

Un dels actors que més de prop està seguint tota la història de la repetició del concurs és el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). El 14 d’aquest mes celebra una assemblea general extraordinària on s’informarà als afiliats, entre altres coses, dels detalls, ara per ara pocs, que es detinguin d’aquest procés que s’està repetint i d’altres accions judicials i, també, de l’evolució sobre les noves lleis de la Funció Pública i del cos d’educació. El principal punt de l’ordre del dia, però, és la votació per escollir un nou comitè executiu. Fins al dia 6, és a dir, fins dilluns que ve a darrera hora, es poden presentar candidatures. És segur que n’hi haurà alguna tot i que per ara no ha transcendit qui la podria liderar. L’assemblea se celebrarà a les 6 de la tarda, en primera convocatòria, i mitja hora més tard, en segona, a la sala d’actes del comú d’Escaldes.


 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending