L'ascensor de la Quirola torna a funcionar després d'un mes en pana

Les reiterades avaries i, especialment, aquesta última havien provocat la indignació dels veïns

Comentaris

-
-
L'ascensor de la Quirola, que uneix el carrer Prat de la Creu amb l'avinguda Príncep Benlloch d'Andorra la Vella, torna a funcionar després d'un mes en pana. El giny s'espatlla sovint però mai per un període de temps tan llarg. El fet ha provocat la indignació dels veïns de la zona i dels usuaris habituals, treballadors o estudiants. Amb l'ascensor avariat, calia pujar un centenar d'escales, un carrer de pedra molt costerut o fer una volta considerable

L'objectiu de l'ascensor és assegurar la connexió de la zona de Prat de la Creu amb la de Príncep Benlloch, una avinguda que s'ha remodelat i que el comú d'Andorra la Vella vol potenciar per donar vida al barri, segons les fonts comunals. Una mostra és el trasllat a aquesta via del departament comunal de Social, que s'ha inaugurat aquesta mateixa setmana amb l’àrea administrativa i de gestió dels serveis d’Infància i Gent Gran.

Un primer pas per fer més visible aquest part de la capital va ser la construcció de l'ascensor fins a la rotonda de Tobira. L'obra va tenir un cost de 600.000 euros, es va començar a construir el 2016 i es va executar en dues fases. La primera va patir un retard per la dificultat de desmuntatge de la roca on es va aixecar la infraestructura. La seva inauguració, el juny de l'any passat, va ser rebuda amb alegria pels veïns. Aquesta, però, va anar deixant pas a la indignació en comprovar que l'ascensor s'espatlla sovint i la seva lentitud. Aquest dissabte torna a estar operatiu malgrat que alguns usuaris no acaben de tenir clar i ja pensen en la propera pana.

L'ascensor serveix a tres nivells: l'alt a través de passarel·la accedint a l’avinguda Príncep Benlloch, el nivell intermedi on hi ha el tram vell d’escala conservat amb el tram d’escala nou; i el nivell baix a la placeta de la Quirola.

 

 

Comentaris

Trending