L'AREB posa en marxa la venda d'habitatges del parc immobiliari de la intervinguda BPA

Els arrendataris dels pisos, com els de Camp de Perot, a Sant Julià, estan rebent comunicacions oferint-los els immobles a risc de quedar-se sense si no els compren

Edifici del Camp de Perot on s'han posat en venda els pisos.
Edifici del Camp de Perot on s'han posat en venda els pisos.
L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha començat a posar a la venda en diverses parròquies pisos que formen part del parc immobiliari de la intervinguda Banca Privada d'Andorra (BPA).  Aquests habitatges estan actualment llogats i els inquilins tenen un dret preferent per comprar-los, amb el risc de quedar-se sense domicili si no adquireixen l'immoble. L'AREB, com a administrador únic i sota el paraigua de BPA Gestió, està enviant tot de comunicacions als arrendataris dels habitatges per fer-los arribar la proposta de compra-venda.

Un dels exemples d'immobles que es troben en aquesta situació són dos edificis del conjunt residencial Camp de Perot de Sant Julià. Almenys 43 veïns d'un dels edificis lauredians han rebut una carta, signada per la representant permanent de l'administració única de BPA Gestió, és a dir de l'AREB, Eva García, en què s'exposa la intenció de vendre les unitats immobiliàries i s'explica que abans d'oferir-les a terceres persones s'estan oferint els pisos als actuals llogaters. Això sí, no en poden pagar menys del que fixi una taxació que han de ser els mateixos veïns arrendataris els qui han d'encarregar i sufragar.

L'AREB, en el cas de Camp de Perot, dóna un mes als arrendataris perquè prenguin una decisió que han de comunicar com a molt tard el 14 de febrer. En explicacions donades als llogaters, se'ls hauria explicat que només poden optar a quedar-se l'habitatge que ocupen en l'actualitat i se'ls ha informat que sinó adquireixen el pis, una vegada venci el contracta d'arrendament que tinguin signat incorren en un risc molt elevat de quedar-se sense habitatge. Com ha pogut comprovar l'Altaveu, el cas de Camp de Perot no és l'únic sobre el qual l'AREB està enviant comunicacions oferint la compra-venda. Hi ha d'altres arrendataris d'habitatges en d'altres punts del país que s'han trobat en la mateixa situació.

I és que al seu dia, quan el totxo era una inversió d'or, BPA va impulsar diverses promocions d'habitatges arreu del país que van formar part d'un fons d'inversió immobiliari anomenat Real Estate que durant molts anys va donar un gran rendiment. Fins que la bombolla immobiliària va esclatar i la situació va canviar. I més canvis hi va haver encara quan va esclatar la crisi de BPA amb la nota del FinCEN i l'administració central va nacionalitzar l'entitat bancària i tots els béns que hi estaven relacionats. Mai no s'ha fet públic quina part d'aquell parc immobiliari es va traspassar a Vall Banc, però és clar que hi va haver una part que en el traspàs d'actius va anar a parar a l'entitat comandada per JC Flowers.

O bé l'AREB necessita fons per finançar les despeses derivades de la intervenció de BPA o bé s'està preparant ja la liquidació de l'entitat

Una altra part del parc immobiliari va continuar sota l'aixopluc de BPA, en concret de BPA Gestió, però ara comandada per l'agència estatal AREB, que és qui ha pres la decisió de posar a la venda els immobles oferint-los, d'entrada i com a dret preferent, als actuals llogaters. Les fonts consultades han assegurat que la posada en marxa de la compra-venda dels habitatges només pot respondre a dues possibles sortides: o bé l'AREB necessita fons per finançar les despeses derivades de la intervenció de BPA o bé s'està preparant ja la liquidació de l'entitat, un escenari que més aviat que tard s'haurà de donar.

En tot cas, els actuals arrendataris dels pisos d'un dels edificis en venda a Sant Julià de Lòria han mostrat la seva sorpresa per la rapidesa amb la qual han de contestar a la proposta d'adquirir l'habitatge. En la carta que han rebut es diu que "abans d'oferir-los a terceres persones, li sol·licitem que ens comuniqui si estaria interessat en adquirir-lo". Que hagin de pagar els veïns mateix una taxació del seu pis tampoc no ha estat rebut de la millor manera. Com a mínim, la proposta ha causat estupefacció. En aquella zona de la parròquia el cost del metre quadrat està al voltant dels 3.100 euros.

Etiquetes

Un dels blocs del Camp de Perot.

Relacionat

Unes 40 famílies que viuen de lloguer hauran de deixar el pis del Camp de Perot si no el compren

Comentaris (7)

Trending