Unes 40 famílies que viuen de lloguer hauran de deixar el pis del Camp de Perot si no el compren

Han rebut la notificació que el canvi es farà quan acabi el contracte d'arrendament

Un dels blocs del Camp de Perot.
Un dels blocs del Camp de Perot.
Els 43 llogaters de pisos al Camp de Perot de Sant Julià de Lòria hauran de deixar l'habitatge quan acabi el seu contracte tret que el comprin. Els mateixos inquilins s'han d'ocupar que algú els faci la taxació. El complex residencial té pisos de lloguer i de compra. Els veïns ja han rebut una notificació de la propietat per informar-los que els pisos ja no seran de lloguer i es posaran en venda i que ells seran prioritaris per comprar-los. Alguns dels contractes es van renovar a principis d'aquest any i en cap moment es va informar els llogaters que caducaven el pròxim 31 de desembre.

Els veïns afectats intenten organitzar-se per aturar la decisió. N'hi ha que porten molts anys vivint en el mateix pis, que treballen a la parròquia laurediana o que no poden afrontar la compra d'un habitatge, que fonts del sector immobiliàri situen entre 250.000 i 300.000 euros els de 70 a 100 metres quadrats, tenint en compte que a la zona es paga a uns 3.100 euros el metre quadrat.

Els inquilins també valoren la zona per la seva tranquil·litat, ja que es tracta d'un carrer sense sortida, amb poc trànsit i amb molts pisos, els de la part del darrere, on no hi carrer i només un camí per accedir a la carretera de la Rabassa i a Aixirivall.

L'altre problema per als veïns és que si volen continuar vivint a Sant Julià, l'oferta de pisos de lloguer és ara mateix pràcticament inexistent. El pròxim mes d'agost estaran enllestits tres blocs a Nagol i a mig termini començaran les obres d'un altres blocs a la plaça Major.

En el cas de Nagol, el fet que no hi hagi transport públic i la distància amb el centre urbà complica el trasllat. Alguns dels veïns no es volen moure de la parròquia per motius laborals i familiars o perquè consideren que els preus dels lloguers en altres poblacions són molt alts.

Comentaris (10)

Trending