L’AREB acorda el vuitè traspàs de clients de BPA cap a Vall Banc i espera una decisió en breu sobre la renda variable de Suïssa

El nombre de dipositants que continuen travats al banc intervingut ja és molt ínfim; els traspassables començaran a ser informats a partir de la setmana que ve de la nova situació

-
-
L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat el vuitè traspàs de dipòsits de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Vall Banc i el nombre de comptes i clients que continuaran bloquejats ja seran pràcticament irrisoris. El nou traspàs tècnicament es començarà a dur a terme aquest cap de setmana i l’AREB es dóna de marge fins al 31 d’octubre per acabar el procés. Alhora, Vall Banc es prepara per un eventual desbloqueig proper de la renda variable dipositada a Crédit Suisse.

Des del maig que no hi havia cap migració. Durant la setmana que ve es començarà a informar als clients de BPA i de Vall Banc, segons el cas, la nova situació. Ja al maig, l’AREB va reforçar en la seva resolució -aquesta darrera la publica aquest dimecres el BOPA- les mesures de comunicació tant a les persones declarades traspassables com a les que continuarien travades a BPA en no haver superat tots els controls necessaris. 

L’esmentat reforç es va dur a terme després que diverses sentències judicials declaressin que l’AREB no havia dut a terme els procediments de forma adequada, sense facilitar la informació necessària. La resolució contempla també la desfeta de les posicions dels clients no traspassables, unes posicions que es liquidaran a preu de mercat del dia que es faci l’operació i el rendiment de la qual s’integrarà als comptes dins de balanç dels dipositants bloquejats.

Alhora, diverses fonts han assegurat que s’espera en breu una decisió dels tribunals federals helvètics en relació al recurs presentat per uns clients en relació amb la renda variable dipositada a Crédit Suisse. Fonts properes a Vall Banc han assegurat que esperen una decisió judicial favorable a l’administració andorrana. És a dir, que es desestimi el recurs dels clients demandants i, a partir d’aquí, l’AREB pugui reclamar al supervisor suís (Finma) que ordeni a Crédit Suisse el reintegrament de la renda. 

Encara en relació amb els clients que seguirien bloquejats a BPA, les fonts consultades han assegurat que el gros d’aquests dipositants estaria constituït per clients veneçolans i argentins que havien operat a través d’un parell de cases de canvi de Mar del Plata. La resta s’hauria declarat apta després de llarguíssimes anàlisis. Les fonts han explicat que al final de tot el llarg procés, acabaran només travats aquells clients sobre la pròpia BPA, just després de la intervenció, a l’abril del 2015, va llistar com a dipositants de risc. Tota la resta molt majoritàriament hauria estat declarada apta.

Comentaris

Trending