L’aprimament de les plantilles bancàries continua: sis baixes més aquest divendres a MoraBanc

Crèdit Andorrà també està redimensionant el grup de personal, per exemple, a partir de l’externalització de l’àrea de sistemes

-
-
El mes de desembre és clau, per bé i per mal, per a les entitats bancàries. Els darrers dies de l’any poden capgirar els resultat de tot l’exercici. O gairebé. Hores d’ara no és que les xifres siguin especialment optimistes per al sector bancari del Principat. Lligats a l’obtenció de millors resultats i, també, en vista a afrontar ja el proper exercici, els bancs continuen aprimant les plantilles per diverses vies. Vist que la capacitat de generar negoci està en franca davallada el que cal, per tant, és reduir despeses a marxes forçades. Això com a mínim.

Acabar de reajustar la plantilla és el que estaria fent, segons fonts de MoraBanc, aquesta entitat, que ja fa uns quants exercicis que va adoptar decisions encaminades a afrontar l’assumpció de normatives internacionals que poden fer estralls a algunes de les organitzacions bancàries del Principat. MoraBanc ha fet efectiu aquest aquest divendres sis baixes. Les fonts consultades han explicat que entre les sortides hi ha una mica de tot: prejubilacions, baixes pactades i acomiadaments unilaterals.

Segons les fonts consultades, les baixes no s’haurien centrat en cap departament o àrea concreta. Es busca reduir la massa salarial a mitjà o llarg termini de manera global. Perquè a curt termini -i excepte en aquelles ocasions, que es donen, que es pacten compensacions fraccionades- les sortides pactades comporten una despesa afegida a l’entitat. Algunes fonts han assegurat que les baixes anunciades aquest divendres haurien generat cert neguit. Altres fonts han assegurat que la majoria de persones que deixen el banc, si ho volen, acaben trobant feina prou ben qualificada i amb certa celeritat.

L’aprimament de plantilles, òbviament, no se centra en una sola entitat. És una manera de fer globalitzada i que, almenys en el cas d’Andorra, afecta poc o molt a totes les entitats. En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que també hi ha canvis i, per tant, també hi ha sortides, reubicacions o traspassos a Crèdit Andorrà atès que s’està externalitzant, per exemple, l’àrea de sistemes. Més enllà del fet d’arribar a final d’any i d’haver de fer les darreres accions per tancar l’any de la millor manera possible. O el menys malament segons el cas. També és clar que els moviments van molt més enllà. Les fusions, per molt que es neguin, estan a l’ordre del dia. La recerca de capital, l’intent de vendre participacions per part d’alguns socis… són situacions que es donen i de les quals el mercat n’és conscient.

Etiquetes

Comentaris

Trending