L’aparcament del Pedral trontolla: el comú anuncia obres sense tenir cap dret sobre el terreny

La corporació mira de salvar ‘in extremis’ la situació després de convocar un concurs per l’adequació de l’antic pati escolar sense haver firmat cap acord amb la propietat

Una de les imatges que inclou el projecte.
Una de les imatges que inclou el projecte.
Sinó mort, el futur aparcament del Pedral, a Encamp, neix moribund. Coses de l’afany electoralista. Si aquest dimecres el comú encampadà publicava l’edicte licitant les obres de remodelació de l’espai que havia ocupat el pati de l’Escola andorrana per tant de convertir-lo en un pàrquing horitzontal, aquest dijous el cònsol major, Jordi Torres Arauz, i la corporació fan mans i mànigues per intentar salvar els mobles. La qüestió és senzilla: el comú anuncia obres sobre un terreny privat respecte del qual no té cap dret.

Una vegada acabada la relació contractual que al seu dia hi va haver entre la propietat i el Govern perquè l’espai fes les funcions de pati del centre escolar, el terreny, com no podia ser d’una altra manera, va tornar de ple dret al propietari. Les fonts comunals consultades han reconegut que hi va haver algunes converses informals sobre la possibilitat que la corporació arrendés l’espai per convertir-lo en aparcament. Però mai no hi va haver cap trobada formal ni encara menys s’ha signat cap preacord. De contracta firmat ja no cal ni parlar-ne. 

Però sense cap contracte de lloguer, sense l’acord oficial de la propietat, aquest dimecres el comú va posar en marxa el concurs per licitar les obres -amb projecte redactat inclòs, és clar- de remodelació de l’espai per fer-hi 30 places d’estacionament i ubicar-hi una zona de jocs infantils i dues pistes de bàsquet en format 3x3. Tot plegat es resumia en una inversió de 270.000 euros. Les empreses constructores interessades ja haurien pogut accedir a informació essencial per poder fer les propostes i pagant 170 euros podien -poden de fet- adquirir el plec de bases.

De fet, la corporació tenia previst fins i tot que la propera primavera el nou equipament ja estigués en marxa. A un mes per als comicis, un anunci electoral total. Més encara quan la candidata a cònsol major representant l’actual majoria -formalment, la candidata d’En Comú per Encamp- és actualment la consellera d’aparcaments. Casualitat o no. Per ara, però, el projecte haurà d’esperar. De fet, el més probable és que es faci marxa enrere en el concurs. El comú s’arriscaria massa tirant endavant pels perjudicis que podria causar o bé a la propietat o bé a les empreses que gosin calcular uns pressupostos sobre un projecte que no pot tirar endavant. Almenys ara per ara.

Fonts comunals han reconegut que tot està en l’aire després de tenir notícies de la propietat. Les notícies que no havia tingut durant mesos perquè no hi havia hagut cap reunió. L’interès suposat de la corporació havia estat informal i la propietat mai més no va tenir coneixement que el comú encampadà volgués realitzar cap projecte… a casa seva. Tot i anunciar un concurs en terreny aliè que té les hores o els dies comptats. El mandat que ve, Déu dirà.

Comentaris (8)

Trending