L'ambaixadora francesa anuncia la imminent visita del ministre d'Educació

Caballero ofereix una recepció als residents i explica també que el consolat obrirà els dimarts i els dimecres

El ministre d'Educació de França, Jean-Michel Blanquer.
El ministre d'Educació de França, Jean-Michel Blanquer.
L'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero ha anunciat, durant una recepció als residents gals, la imminent visita del ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer. Aquesta visita va ser una de les promeses fetes pel copríncep francès, Emmanuel Macron durant la seva estada a Andorra.

La visita de Blanquer s'emmarca en el suport que des de la presidència i del govern de França es dona al seu sistema educatiu, i arriba en un moment de mobilització per part dels professors per la reforma de les pensions i del pla educatiu del batxillerat. Un altre tema pendent és el trasllat d'algunes aules del Lycée Comte de Foix a l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls. El gran cavall de batalla de les autoritats franceses és que augmenti el número d'estudiants andorrans que vagin a cursar els seus estudis superiors a França, ja que ara com ara l'opció majoritària és Espanya.

La trobada de Caballero amb els residents ha servit també per recordar la reobertura del consolat a Andorra, una altra de les promeses de Macron en el seu discurs a la plaça del Poble d'Andorra la Vella el mes de setembre de passat. L'ambaixadora va explicar que el consolat s'obrirà només els dimarts al matí i els dimecres a la tarda i que no comportarà cap incorporació de personal.

Finalment, va destacar que el pròxim mes de maig tindran llocs les eleccions dels representants consulars. Caballero va aprofitar la trobada per formular els millors desitjos per aquest any als residents francesos

Etiquetes

Comentaris

Trending