L’alcalde de la Seu urgeix Madrid a autoritzar que els urgellencs puguin acudir a l'UCI de Meritxell

Fàbrega envia una carta al nou ministre de Sanitat exigint-li que desencalli l’acord perquè el centre sanitari andorrà pugui ser referent en matèria d’urgències intensives i diferents especialitats mèdiques

-
-
L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha enviat una carta al nou ministre de Sanitat espanyol, el català Salvador Illa, demanant-li que d’una vegada per sempre el govern del qual forma part desencalli la negociació que ha de permetre que els urgellencs puguin acudir a Andorra en el cas d’urgències mèdiques, cures intensives o altres patologies sobre les quals poden tenir una bona resposta a l’hospital de Meritxell sense haver d’acudir ni a Lleida ni a Barcelona.

Fàbrega ha fet pública la carta en què recorda a Illa que “actualment ja hi ha un acord sanitari amb aquest centre per realitzar tractaments de diàlisi i diferents proves diagnòstiques als pacients” de l’hospital de la Seu, però que hi ha “determinats casos que requereixen ingrés a la UCI” pels quals “creiem que l’hospital de Meritxell seria una molt bona opció”, perquè l’atenció mèdica seria la mateixa que a Lleida o Barcelona i en canvi tant els pacients com sobretot els seus familiars estarien molt més a prop de casa.

L’alcalde de la capital urgellenca recorda que tant el Govern d’Andorra com la Generalitat ja han mostrat la seva disposició a fer factible la petició. I que el govern català seria qui es faria càrrec dels costos que els tractaments al Principat generessin. “Incomprensiblement i malgrat les facilitats i l’interès que tant Andorra com l’Alt Urgell hem mostrat” i tot i la intervenció, recorda Fàbrega, de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, “la qüestió està encallada a la taula del govern espanyol”.

Per això, el màxim mandatari municipal de la Seu demana al nou ministre de Sanitat de poder “abordar aquest assumpte de manera immediata per no demorar més una solució senzilla d’un greu problema que afecta, i molt, als veïns i veïnes de la Seu d’Urgell i tot l’Alt Urgell”. Fàbrega recorda a Illa que avançar en la qüestió que se li demana és “cabdal per l’assistència sanitària i l’equitat territorial”.

Comentaris (4)

Trending