Laika crida a fer una massiva mobilització amb gossos inclosos

El col·lectiu exigirà l’aplicació estricta de la llei a favor dels animals en un protesta que recorrerà bona part del carrer Prat de la Creu i l’avinguda Tarragona per acabar a la Batllia

-
-
Laika està duent a terme una intensa campanya, sobretot a través de les xarxes socials, per intentar mobilitzar el màxim de persones per a la marxa de protesta per exigir a la Justícia que apliqui de forma estricta i contundent la legislació en relació amb els maltractament animals. La manifestació està prevista per al 26 de gener al punt del migdia i l’organització, a través d’una carta del seu president, Josep Mas, convida a acudir a l’acte acompanyats de mascotes, especialment gossos i degudament lligats, aquells que en tinguin.

L’origen de tot plegat és el cas de la mort de dos gossos en un pis de lloguer, on el seu amo els va deixar abandonats, lligats, i sense donar-los cap atenció (ni menjar ni beure) durant mesos. El col·lectiu animalista entén que la condemna via judici ràpid que es va aplicar a l’home va ser extremadament laxa, que no es va respectar la legislació actual en matèria de tracte animal. D’aquí que “necessitem mobilització a nivell popular perquè no pot ser que perquè siguin animals no se’ls imparteixi justícia tal com marca la llei”.

“És per ells (els gossos, els animals), i per ningú més, perquè s'ho mereixen i no és just que alguns pateixin tant”

L’acte de protesta està previst iniciar-lo just a tocar el número 15 del carrer Prat de la Creu, això és a l’espai que queda a tocar el pont sobre el Valira que hi ha entre l’oficina de la Poste i l’edifici que va acollir antigament la seu de la Duana. Just al costat d’una botiga de mobles. Des d’aquest punt s’iniciarà una marxa lenta pel carrer Prat de la Creu fins a l’altura de Govern. Allí es baixarà pel carrer Doctor Vilanova cap a l’avinguda Tarragona per dirigir-se cap a la seu de la Justícia, on es farà una petita concentració durant uns minuts.

Per a Mas, aquesta protesta, “per nosaltres potser és l'esdeveniment més important que hem fet mai i hauria de ser un abans i un després en la protecció animal aquí a Andorra, i és per això que us demano, i fins i tot, us prego, que veniu aquest dia perquè d'anar uns pocs a ser molts pot ser un punt d'inflexió importantíssim en el futur de molts animals i perquè el patiment en el qual alguns immersos acabi d'una per totes”, diu en la carta tramesa a través de les xarxes socials.

El president de Laika explica que “si teniu gos, veniu amb ell, però lligat, si us plau, i si és el cas i ho demana la llei amb morrió ( en aquest hem de ser curosos perquè la protesta estarà controlada per les autoritats competents). Us podeu expressar com vulgueu en la protesta, no obstant, sempre hi ha un límit que no cal que ho digui perquè cadascú ja és prou conscient per saber-ho discernir.” I després de recordar que la seva queixa parteix de la seva interpretació de la llei i dels fets comprovats per la policia, Mas acaba afirmant: “És per ells (els gossos, els animals), i per ningú més, perquè s'ho mereixen i no és just que alguns pateixin tant.”

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending