L’adjudicació del transport escolar es queda com estava

Les empreses que havien presentat un recurs contra la concessió del servei, especialment pel que fa als vehicles atorgats a Autocars Nadal-Julià, descarten portar el cas a la Batllia

-
-
No hi haurà més soroll sobre l’adjudicació, aquest curs, del transport escolar. Les set empreses que havien presentar un recurs administratiu contra l’atorgament del servei, especialment en allò referit als vehicles que opera Autocars Nadal-Julià, han declinat portar l’afer a la Batllia després que el Govern els desestimés l’acció administrativa. Malgrat que alguns dels recurrents tenia ganes de saber el parer de la Justícia, en no haver-hi el quòrum suficient entre elles s’ha descartat la demanda jurisdiccional.

Els recurrents, set societats de quatre grups empresarials diferents (Novatel, Viatges Espanya, Viatges Soldevila, Camino-Bus, Hispano Andorrana, Montmantell i Autocars Andorra 2011), alertaven de la baixa temerària que al seu parer suposava l’oferta presentada per Nadal i consideraven que els càlculs presentats per Nadal s’han fet en base a paràmetres espanyols i, per tant, el concurs s’hauria d’anul·lar i tornar a procedir a l’adjudicació. 

El Govern va admetre que la proposta d’Autocars Nadal-Julià, la companyia que més vehicles ‘va guanyar’ en el concurs del transport escolar, presentava una rebaixa del 85% del preu inicialment estimat. Però també mantenia que l’empresa era viable i podia suportar les tarifes ofertades, amb la qual cosa, i entre altres motius, descartava el recurs administratiu d’altres empreses competidores.

Segons fonts d’aquestes, no totes les societats recurrents, de fet la majoria d’elles, veien clar d’anar a la Batllia. Consideraven que tenien poc marge de maniobra per aconseguir una sentència favorable alhora que temen, o temien, que posant tanta pressió sobre l’adjudicació d’aquest curs, l’acció els acabés passant factura en el futur. Per tant, les concessions efectuades aquest estiu no sofriran cap mena d’alteració. Es queden com estan.

Comentaris

Trending