Ladislau Baró entra a les travesses de les comunals en un complicat escenari lauredià

Xavier Espot i Roser Suñé desembarquen a Sant Julià de Lòria per donar suport al comitè local de Demòcrates

-
-
L'escenari preelectoral a Sant Julià de Lòria és, ara mateix, una autèntica olla de grills. En ple maremàgnum, aquest divendres han fet acte de presència a la parròquia laurediana el cap de Govern, Xavier Espot, la síndica Roser Suñé i el secretari general de Demòcrates, Jaume Serra per fer costat al comitè local del partit. La visita forma part de la ronda que estan fent per totes les parròquies amb la diferència que a Sant Julià, i per a totes les formacions amb l'excepció potser de Terceravia-Unió Laurediana, el més calent és a l'aigüera. I les llistes s'han de presentar el dia 28.

La reunió del comitè local de Demòcrates ha comptat també amb la presència de la consellera general Núria Rossell i dels consellers comunals Paqui Barbero, Joan Gómez i Meri Teruel que també és la presidenta de la secció laurediana del partit. L'objectiu és la candidatura per a les pròximes eleccions comunals i el dubte és saber qui l'encapçalarà. Un nou nom s'ha afegit a la llista i és el de l'exministre i exconseller general Ladislau Baró.
 

Baró és un candidat amb garanties però no està clar que accepti anar a la llista

És un candidat que faria el pes però no és segur que accepti després de molts anys dedicat a la política. Els Demòcrates volen un cap de cartell potent perquè encara no saben quants rivals tindran i amb quins noms, a banda, és clar del de Josep Miquel Vila si, finalment, tanca candidatura per aspirar a la reelecció i quins suports tindrà. A l'espera de la decisió de Baró, els negociadors de Demòcrates, Toni Castro i Genís Maezo ja s'han reunit amb els altres partits pensant en aliances.

Perquè la cosa va també de pactes fins i tot contra natura davant la dificultat per anar en solitari. Així les coses, el PS encara no ha descartat fer llista. Aquest divendres a la nit, curiosament, el líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, també ha estat a Sant Julià de Lòria. El motiu, una conferència al Museu del Tabac tot i que després ha aprofitat per a reunir-se amb militants lauredians.

Els socialdemòcrates tenen clar que a l'hora de negociar un pacte són la segona força amb més vots, ja que a les darreres eleccions legislatives van superar els Demòcrates. Ho volen fer valer per ocupar llocs més alts a la llista. Això sempre que no vagin sols, que tampoc s'ha de descartar veient com estan les coses.

Queda la plataforma Desperta Laurèdia que tampoc ha descartat impulsar una candidatura o pactar i Progressistes-SDP que anirà amb la candidatura que reculli millor els seus anhels. Terceravia-Unió Laurediana tampoc ha mogut fitxa tot i que en aquest escenari convuls és la que pateix menys. S'ho pot mirar amb calma esperant el que facin els altres. Va guanyar clarament les darreres eleccions legislatives i surt amb un coixí de vots que no tenen la resta. Un bon capital quan Sant Julià no arriba als 3.000 electors. Són els favorits i el rival a batre. Almenys, pel moment. De les llistes, les aliances i els noms dependrà que es pugui capgirar el pronòstic.

Comentaris (2)

Trending