L’acumulació de neu i gel als llacs i estanys del Principat obliga a ajornar l’inici de la temporada de pesca

Inicialment estava previst que el curs piscícola aixequés el teló el 16 de juny, però ara la data s’ha posposat fins al dia 30

Truites en una xarxa dels banders.
Truites en una xarxa dels banders.
La temporada de pesca no es posarà en marxa fins al 30 de juny. La neu i el gel que encara s’acumula als llacs i estanys del país ha fet recomanable posposar un parell de setmanes l’inici del curs piscícola, d’aquesta manera s’uniformitza l’arrencada de la temporada a tots els cursos fluvials del Principat i es garanteix les condicions òptimes de les poblacions piscícoles.

La data prevista d’obertura de la temporada de pesca als estanys, llacs i acotats de pesca era el 16 de juny, però en el moment de la publicació de les dates ja es va preveure que si en la data fixada l’estat de desglaç no era compatible amb l’obertura de la temporada, es posposaria. En aquest sentit, els responsables del departament de Medi Ambient encarregats de la qüestió han comprovat l’estat de desglaç dels estanys i dels llacs i molts d’ells encara presenten una quantitat de gel i neu acumulada prou notable. Així, amb l’objectiu d’homogeneïtzar la data d’obertura a tots els estanys i d’assegurar que l’ecosistema de l’estany es trobi en condicions òptimes per a les poblacions piscícoles, s’ha posposat l’obertura de la temporada de pesca fins al proper 30 de juny. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending