L’‘actualització’ dels preus de lloguer dispara la reforma d’habitatges

La rehabilitació d’immobles permet els propietaris o bé rescindir contractes i després augmentar els arrendaments o bé directament apujar les mensualitats

-
-
La voluntat de molts propietaris d’habitatges del Principat d’actualitzar els preus dels immobles als teòrics preus del mercat ha fet incrementar l’activitat constructora a nivell de reformes. En aquest sentit, fonts del sector constructor i immobiliari asseguren que petites i mitjanes empreses constructores i companyies de sectors afins són de les més beneficiades pel fenomen de l’encariment dels preus.

La legislació permet que en cas d’una reforma integral d’un pis o d’un immoble sencer que la faci incompatible amb l’habitabilitat, el contracte de lloguer existent es pugui rescindir de manera unilateral. Aquesta és una pràctica que estan duent a terme alguns propietaris per tal de poder-se desfer de vincles contractuals i, d’aquesta manera, una vegada realitzades les obres, poder augmentar automàticament els preus.

La mateixa situació es dóna en habitatges l’arrendament dels quals arriba al seu terme. La propietat promou una reforma, que en alguns casos n’hi ha prou amb què sigui un rentat de cara, per tal de poder actualitzar els arrendaments. En general, segons les fonts consultades, hi ha molt poca obra nova al mercat. I la reforma de la ja existent està a l’ordre del dia.

Per fer depèn quins treballs, hi ha ocasions que és molt difícil trobar alguna empresa o algun empresari que pugui fer una actuació de petita envergadura. En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que es donen actualment dos fenòmens o dos situacions clau. Una de totalment actual: s’estan rehabilitant o reformant diversos immobles i, per tant, la feina ha remuntat i molt

D’altra banda, el sector encara pateix els efectes de la destrucció de llocs de treball que hi va haver arran de la crisi. Molts operaris, sobretot d’origen portuguès i, en menor mesura espanyol, van quedar-se sense feina, i van deixar el Principat. Ara, aquella mà d’obra, almenys en part, es troba a faltar, i en haver-hi menys empreses i menys personal, també és habitual que hi hagi més activitat entre les companyies que han quedat operatives.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending