La Universitat d’Oxford Online estudia implantar-se al Principat

Representants del centre, privat i de nova creació, ja haurien mantingut contactes amb responsables de l’educació pública del país i del sector de l’ensenyament en anglès

-
-
La Universitat d’Oxford estaria estudiant la possibilitat d’ubicar una part dels seus serveis, concretament una divisió d’educació privada en línia que encara no està creada com a tal, al Principat. L’aterratge del centre d’ensenyament anglès en línia a Andorra seria un dels primers fruits de la nova llei de l’ensenyament superior aprovada aquest dijous. La implantació de la Universitat d’Oxford Online al país, però, seria molt limitada. I ara per ara encara no se’n saben grans detalls.

Les fonts consultades han assegurat que gairebé amb total certesa les “bones notícies en breu” a les quals es referia el ministre d’Educació, Eric Jover, quan aquest dijous el Consell General va aprovar el nou marc legislatiu en relació a l’ensenyament superior es referia a l’arribada d’Oxford Online. Representants del centre ja haurien mantingut algunes trobades amb responsables tant de l’educació a nivell governamental com, també, amb professionals del sector amb els quals haurien mantingut un intercanvi d’impressions.

La nova llei aprovada aquest dijous facilitaria el desembarcament de la institució i respondria al ‘bones notícies en breu” del ministre d’Educació

La universitat britànica voldria deslocalitzar una part dels seus serveis i fer-ho amb la divisió en línia és més factible, no s’està tant lligat de mans i peus. Aterrar al Principat tindria per al centre del Regne Unit un interès especialment fiscal, segons que han reconegut les fonts consultades. No obstant, i tot i els contactes realitzats, el projecte encara estaria en una fase incipient. Però el Govern estaria fent esforços per poder presentar ‘alguna cosa’ o més que això abans no s’acabi la legislatura. Jover hauria de donar més detalls sobre allò que arribaran “bones notícies en breu” el mes de setembre.

La llei aprovada aquest dijous amb l’únic vot contrari del representant d’SDP hauria de possibilitar, si realment hi ha interès, la implantació de centres d’ensenyament superior privats al Principat. El text que regula aquest ensenyament suposarà que aquesta obertura, una vegada la nova llei validada entri en vigor, fet que pot succeir en el termini aproximat d’un mes, es pugui autoritzar per via administrativa i que, per tant, no calgui una llei específica.

Etiquetes

Comentaris

Trending