La tercera aparició del cotxe 'espantamenors', ara a la Sagrada Família d'Escaldes, encén totes les alarmes

Comentaris

L'Escola Sagrada Família, a Escaldes, és un dels centres que mantindria trobades presencials.
L'Escola Sagrada Família, a Escaldes, és un dels centres que mantindria trobades presencials. ARXIU

Totes les alarmes enceses. Ara sense cap mena de dubte. La tercera aparició d’un cotxe ‘espantamenors’, ara en les proximitats de l’escola Sagrada Família, a Escaldes, ha posat encara més si calia els col·lectius de pares i la policia sobre alerta. Els investigadors donen moltíssima credibilitat al cas ocorregut a les rodalies del carrer Josep Viladomat escaldenc i el cos de l’ordre té previst dur a terme una intensíssima ‘batuda’ durant la jornada de dijous per mirar de tancar el cercle i posar fi a una situació que està creant una forta alarma social.

Malauradament, i gràcies al tercer ensurt, la policia disposa d’algunes dades més. I el que és clar és que el vehicle que s’ha aproximat a la Sagrada Família connecta directament, com a mínim, amb un dels casos ocorreguts anteriorment. Fins ara, hi havia hagut una temptativa de convit de menors a pujar al cotxe a l’entorn del centre escolar de la Margineda i, divendres passat, a tocar les instal·lacions de l’escola andorrana de Sant Julià. En tots dos casos, els menors objecte de l’‘atenció’ del conductor van aconseguir marxar sense que haguessin de fer gaires maniobres de distracció.

Com en el cas de Sant Julià, a la Sagrada Família s’hi hauria acostat un cotxe amb matrícula espanyola i de color granat desgastat. L’avís a la policia, en la situació produïda aquest dimecres a Escaldes, ha arribat al voltant de les 6 de la tarda. I el més probable és que els pares del menor víctima de l’ensurt acabin formalitzant una denúncia policial aquest dijous. En les dues ocasions anteriors, que van afectar sengles menors de 12 i 10 anys, hi va haver una denúncia formal i una comunicació a la direcció del centre, que al seu torn va posar l’afer en coneixement de la policia.

Fonts coneixedores de la investigació han assegurat que el vehicle implicat és molt probable que sigui de la marca Citroën. I hi aniria un sol ocupant. La descripció d’alguns dels menors que haurien vist el cotxe i el seu conductor coincidiria en què es podria tractar d’un home d’una trentena d’anys i de pell fosca, morena. Evidentment, els investigadors no prejutgen res i totes les línies d’investigació estan obertes, conscients de la psicosi que aquesta situació està ocasionant. 

Que consti per ara, no es disposa de cap filmació que permeti donar més detalls del vehicle encara que la policia està treballant en la recuperació de gravacions de càmeres properes als centres on hauria actuat el sospitós per mirar d’obtenir-ne més dades. Fins ara, poder aconseguir les característiques de l’actuant no és senzill pel fet que les presumptes víctimes es posen molt nervioses -fet d’altra banda molt normal- i no paren compte en els detalls de l’‘ofertant’. La prioritat, és clar, és fugir.

Malgrat que la policia és conscient de la dificultat de mantenir la calma i no generar alarma, sí que les fonts consultades han demanat actuar, sempre que sigui possible, amb màxima prudència i diligència. Alhora, se sol·licita que qualsevol persona que pugui aportar detalls que vagin en el sentit de les dades disponibles fins ara ho comuniqui. El cos de l’ordre ha estès la demanda de col·laboració als agents de circulació de totes les parròquies -que molt sovint se situen a l’entorn de les escoles a l’hora de l’entrada i sortida dels alumnes- i als vigilants de les empreses de seguretat privada. Els uns i els altres estan al corrent de la situació i si és més senzill, fàcil o ràpid comunicar qualsevol dada a un urbà o un vigilant de seguretat que a la policia, no cal dubtar-ho.

Comentaris

Trending