La suma del cap de setmana i el pont de la diada catalana porten una riuada de gent a l’eix comercial del país

Dissabte, festa de Meritxell, es van viure dues situacions ben oposades: enuig per part dels visitants i superfícies comercials de la Seu plenes a vessar de ciutadans del Principat

-
-
La coincidència d’un cap de setmana i el pont de la diada catalana han portat un mar de gent al Principat. Superat el dissabte festiu per la celebració de la patrona, el Dia de Meritxell, que va sorprendre (i enutjar) molts turistes que ni tan sols van ser informats a l’hora de fer les reserves, els eixos comercials d’Andorra la Vella i Escaldes presenten aquesta jornada un aspecte de plenitud.

 

Dimarts és 11 de setembre, festiu a Catalunya, i aquests són els darrers dies en què els escolars catalans poden encara aprofitar per estar amb els seus pares. En el cas català, fins dimecres els centres educatius no comencen l’activitat. Per tant, el pont a Catalunya més la suma dels visitants que normalment se citen al Principat els caps de setmana ordinaris ha portat moltíssima més gent del que sol ser habitual.

Mentre l’ocupació a les parròquies centrals és notable, caldrà veure l’impacte comercial, molt més complicat de calcular com a mínim en relació a una transcendència pública global. Certament, però, els visitants no duen a terme una compra massiva ni molt menys. Però sí que alguns establiments amb productes més concrets i especialitzats, o productes on clarament hi ha una diferència de preu, veuen en jornades com aquestes un increment ben perceptible de vendes.

Mentrestant, aquest dissabte, festiu al Principat però no a la Seu d’Urgell, per exemple, algunes de les poques grans superfícies de la capital de l’Alt Urgell també presentaven una aspecte de molta demanda. Només calia passejar-se per la zona d’aparcament a l’entorn del Mercadona de la Seu i guaitar les plaques de matrícula dels vehicles estacionats. Els andorrans hi havien fet estada massiva. L’eliminació de la quantitat mínima per poder fer el ‘tax free’ s’està deixant notar en alguns comerços urgellencs. I, especialment, en l’esmentada superfície comercial.

Etiquetes

Comentaris

Trending