La Setmana de caça de l’isard transcorre sense incidències remarcables i amb bon temps

Moltes de les colles participants en el certamen cinegètic ja han tancat les anelles de què disposaven durant el primer tram de la cita

Un agent del cos de banders controlant.
Un agent del cos de banders controlant.
Just a l’equador dels vuit dies de Setmana de caça de l’isard, el certamen cinegètic per excel·lència del Principat s’està desenvolupant sense incidències remarcables, tot i que alguna intervenció han hagut de fer els banders. El bon temps -exceptuant alguna tamborinada puntual- ha acompanyat l’activitat dels caçadors, que normalment per sant Corneli esperaven més fred del que ha estat fent. A més, els propers dies es preveu un increment moderat de les temperatures.

Moltes de les colles que participen en el certamen, que va arrencar diumenge passat i finalitzarà el diumenge que ve, ja han tancat les anelles que els corresponien. D’altres, n’han reservat alguna per aquest segon tram de la setmana, i especialment pel cap de setmana, quan s’incorporaran alguns companys que no poden anar a la muntanya en dies feiners, malgrat que molts dels participants ja tenen previst el certamen cinegètic en el seu calendari laboral i el converteixen en una de les èpoques de vacances.

Els caçadors han pogut corroborar el bon estat de la cabana, diversos participants en la cita han explicat que d’isards se’n veuen. I que es veuen moltes femelles amb les cries just al darrere, fet que demostraria que la salut i la gestió de la cabana està sent prou bona. El que es lamenta, novament, és que moltes d’aquestes cabrades que aquests dies campen en territori andorrà i que durant el recompte probablement es van veure en terreny limítrof no es comptabilitzessin i, per tant, es reduís el nombre d’exemplars a abatre. 

Els caçadors també s’han queixat de la deficient i fins i tot inexistent senyalització dels punts de control dels banders, que és on s’ha d’acudir una vegada s’ha abatut un animal. El cos depenent del ministeri de Medi Ambient i Agricultura preveu fer un balanç de l’evolució de la setmana una vegada s’hagi acabat el certamen i s’hagi pogut tancar la recollida de dades.

Comentaris

Trending