La setmana de caça de l'isard serà del 15 al 22 de setembre

La constitució de les colles de caçadors en terreny cinegètic comú es farà exclusivament mitjançant la pàgina internet e-Tràmits

-
-
La setmana de caça de l'isard serà del 15 al 22 de setembre. El període de la temporada de caça menor 2019-2020, queda fixada del diumenge 6 d’octubre del 2019 al diumenge 5 de maig del 2020. Els dies hàbils són els dijous, diumenges i els dies festius establerts. Respecte a la temporada de caça del porc senglar, cérvol i guineu aquesta queda fixada del diumenge 6 d’octubre del 2019 a l’1 de març del 2020. Les dates han estat aprovades aquest dimecres a la sessió del consell de ministres.

Com marca la tradició, la setmana de caça de l'isard començarà el primer diumenge després de la Diada de Meritxell. Per tant, l'estrena serà el dia 15 i la cloenda el 22 de setembre. El Govern ha aprovat aquest dimecres les dates de la setmana i del període de la temporada de caça menor 2019-2020, que queda fixada del diumenge 6 d’octubre del 2019 al diumenge 5 de maig del 2020. Els dies hàbils són els dijous, diumenges i els dies festius establerts.

La temporada de caça del porc senglar, cérvol i guineu començarà el 6 d'octubre

Respecte a la temporada de caça del porc senglar, cérvol i guineu aquesta queda fixada del diumenge 6 d’octubre del 2019 a l’1 de març del 2020. Els dies hàbils són els dijous, dissabtes, els diumenges i els dies festius establerts. Pel que fa a la temporada de l'isard, el període hàbil per sol·licitar individualment i efectuar el pagament de les llicències especials de caça de l'isard i per sol·licitar la participació en el sorteig del pla de caça de l’isard al vedat de caça d’Enclar és de l’11 de juliol al 6 d’agost, ambdós dies inclosos. Cal tenir present que la constitució de les colles de caçadors per a la caça de l’isard en terreny cinegètic comú es farà exclusivament mitjançant la pàgina internet e-Tràmits del 26 d’agost al 4 de setembre.

Pel pla de caça de l’isard en terreny cinegètic comú, el sorteig de les captures restants que no s’han atribuït a les colles, es celebrarà el dia 9 de setembre vinent a l’edifici administratiu del Govern, i el període per recollir les anelles serà de l’11 al 13 de setembre del 2019 al servei de Tràmits del Govern. El sorteig del pla de caça de l’isard en el Vedat de caça d’Enclar se celebrarà l’11 de setembre vinent a l’edifici administratiu del Govern.

El sorteig del pla de caça del mufló en vedat temporal es celebrarà el 29 d’agost

Aquest plans de caça resten pendents de la seva aprovació en la sessió de la Comissió de seguiment de la caça que se celebra a mitjans d’agost i en funció dels resultats dels censos d’aquesta espècie. Pel que fa als plans de caça del mufló i del cabirol en terreny cinegètic comú i del mufló en vedat temporal d’Escaldes-Engordany, el període per sol·licitar la participació en els sortejos va de l’11 de juliol al 6 d’agost, ambdós dies inclosos. El sorteig del pla de caça del mufló en vedat temporal es celebrarà el 29 d’agost, i la resta de sortejos se celebraran l’11 de setembre vinent també, com en els casos anteriors, a l’edifici administratiu del Govern.

Finalment, el Pla de caça del mufló en terreny cinegètic comú es de compliment estricte i preveu 150 captures de femella i 100 captures de mascle i el Pla de caça acompanyada de mufló en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany preveu 30 captures agrupades (15 captures de femella i 15 de mascle). Quant al Pla de caça del cabirol en terreny cinegètic comú, s’autoritzen 70 captures de femella i 70 captures de mascle. Els caçadors adjudicataris d’una llicència especial de caça hauran de dur, sempre que estiguin en acció de caça, el carnet de caçador, el document que certifica l’entrega de l’anella i la corresponent a la captura adjudicada.

L'objectiu de la temporada 2919-2020 pel que fa a l’isard és fomentar la seva població, pel que fa al cabirol es tracta d'estabilitzar el creixement i gestionar-la en coherència amb les activitats agrícoles i ramaderes i finalment pel mufló l’objectiu és reduir la població i impedir-ne l’entrada als vedats. Els muflons s'han incrementat a tot el territori quan durant els darrers anys el gruix de la cabana s'havia concentrat al Comapedrosa.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending