La represa del sistema educatiu francès no condicionarà el curs escolar al Principat

El portaveu governamental deixa clar que les decisions sanitàries prevalen sobre les acadèmiques i que Andorra prendrà les seves decisions al marge d’altres països

-
-
Que l’ensenyament, a França, torni a les aules en gran mesura l’11 de maig, segons l’anunci fet aquest dilluns pel president francès, Emmanuel Macron, no condicionarà de cap de les maneres el curs escolar al Principat. I sobre la represa de les classes a Andorra no hi ha cap decisió presa. Formalment, ni tan sols s’ha dit que dilluns vinent, quan els estudiants haurien de tornar a classe després del període vacacional de Setmana Santa, no hi haurà escola presencial.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha assegurat que “les decisions sanitàries prevalen per sobre de les decisions acadèmiques” i mentre no es reprengui a Andorra el curs escolar, tampoc ho farà cap altre sistema educatiu encara que no sigui el propi i “faci el que faci el país d’origen”. Jover ha admès que el Govern “no ha agafat cap decisió” sobre el reinici del curs escolar presencial. I que la tornada a les aules no es farà si no és “donant el màxim de garanties”. No obstant, ha recordat que l’actual, més enllà de les vacances de Pasqua, “no és un període perdut” ja que “la majoria de docents estant continuant educant els nostres infants” a partir de les eines virtuals de què disposen.

Activitats econòmiques

Jover ha explicat que l’escola és una de les activitats, com les econòmiques, que s’estan avaluant de manera transversal entre els ministres Vilarrubla (Educació), Martínez Benazet (Salut) i Gallardo (Economia) per veure quan es poden reprendre. Sobre la possibilitat que al marge de les activitats essencials que en cap moment han deixat d’operar i el comerç electrònic que es dóna per fet que es reactivarà més aviat que tard, el ministre Jordi Gallardo ha assegurat que “s’està treballant en un llistat i en una graduació”.

Per al titular de Presidència i Economia, “el criteri sanitari és el que ha de marcar” la posada en marxa de segons quines activitats. “La tipologia i les característiques dels sectors aniran marcant com i quan es poden incorporar” a l’activitat laboral “amb la màxima seguretat i sense que això suposi un risc afegit” i un element que pugui comportar un increment de la propagació del coronavirus.

Comentaris (9)

Trending