La remodelació dels quiròfans de l’hospital va amb retard

Imprevistos en les complexes obres que s’estan fent al bloc quirúrgic portaran a iniciar la segona fase gairebé quan els treballs havien d’estar acabats

-
-
Les obres de remodelació del bloc quirúrgic de l’hospital van tard. Imprevistos en els complexos que s’estan fent a la planta -2 de l’hospital estant alentint la renovació que s’està duent a terme. No obstant això, el centre hospitalari creu que encara serà possible tenir-ho tot apunt per l’època de més pressió assistencial, que se situa normalment entre el desembre i el febrer arran de l’increment de lesions traumatològiques degut a la temporada hivernal i, per tant, de l’esquí.

Els treballs es van iniciar a principi del mes de maig i es van dividir en quatre fases. El calendari inicial preveia que durant el mes d’octubre tota la feina que calia fer estaria feta. Però aquests terminis ja està clar que no es compliran i, de fet, els tècnics i la direcció de l’hospital, segons les fonts consultades, han prioritzat fer bé la remodelació abans que complir uns terminis. D’aquesta manera, quan pràcticament els treballs haurien d’estar llestos serà quan s’iniciarà la segona fase.

En principi, i si no hi ha més dilacions, a finals de setembre s’iniciarà la segona de les quatre etapes previstes. La primera fase hauria d’haver acabat el juny. Però encara està en marxa degut a una major complexitat. I és que els treballs es fan amb alguns dels quiròfans en marxa, i s’ha de garantir cada dia que els espais funcionals estan en unes condicions higièniques perfectes. D’aquí que es vagi més lent encara del que ja s’havia previst. I tot i així es preveu acabar abans de final d’any si es vol respectar el termini de més activitat quirúrgica.

Els treballs estan adjudicats per un import de 250.208 euros. S’han d’enderrocar part dels espais existents, es traslladaran elements actuals a una nova ubicació, es canviaran les circulacions de la manera com funcionen en l'actualitat, es modificarà el sistema de regulació i d'extracció d'aire i es crearan noves dependències, com un vestidor per al personal. També es faran millores als sistemes de control i domòtica dels quiròfans.

Comentaris

Trending