La problemàtica que impedeix que aquest estiu Andorra aculli infants sahrauís arriba al Consell General

El parlamentari socialdemòcrata Gerard Alís demana al Govern que respongui per escrit quins són els motius burocràtics que no permeten l’estada dels nens que feia venir al país l’Adsaps

-
-

La problemàtica que impedirà que aquest estiu arribin al Principat infants sahrauís a gaudir d’unes setmanes de vacances ha arribat al Consell General. El parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha empès el Govern a explicar com és que dificultats d’ordre burocràtic farà inviable que enguany els nens sahrauís arribin al país sota el paraigua de l’acció impulsada per l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps). Alís ha presentat un seguit de preguntes que l’executiu haurà de respondre per escrit.

El conseller socialdemòcrata ha sol·licitat a l’executiu com és que no és possible “signar, tal i com demanen des de l’Adsaps, un conveni amb Espanya que permeti l’arribada” d’aquells infants i li demana si té previst “realitzar gestions o actuacions perquè, de cara a anys vinents, la situació es recondueixi i, per tant, els nens puguin tornar a venir al país”. Abans de tot plegat, Alís demana al Govern que expliqui els motius pels quals no hi podrà haver l’acollida d’infants sahrauís. 

El conseller del PS s’interessa per les gestions que “ha realitzat el Govern per solucionar els problemes burocràtics que impedeixen l’arribada dels infants” i si s’han mantingut reunions amb representants de l’Adsaps i de la delegació del Sàhara a Catalunya per tractar la problemàtica. I en el cas que hi haguessin hagut aquests contactes quines solucions, una part i l’altra, van posar sobre la taula.

Comentaris

Trending