La policia va requisar una pistola simulada a la menor del gas pebre

L’arma, de petards, havia estat usada anteriorment per un dels detinguts en la batussa al carrer del Pui d’Andorra la Vella

Els veïns de la zona del carrer del Pui estan cansats del comportament d'alguns joves, menors i no menors.
Els veïns de la zona del carrer del Pui estan cansats del comportament d'alguns joves, menors i no menors.
La policia va requisar dilluns a la tarda una pistola, simulada, a la menor que va ruixar amb esprai de gas pebre la sala d’espera del servei d’urgències de l’hospital. Es dóna el cas que la mateixa arma, de petards, havia estat usada anteriorment en la batussa que hi va haver al carrer del Pui d’Andorra la Vella. La menor, de tretze anys, va estar implicada en tots dos fets. En l’un, de manera indirecta, i l’altre, com a protagonista principal malgrat que ella va assegurar que tot havia estat involuntari.

Un dels tres detinguts que hi va haver en la baralla que va succeir dilluns al migdia al nucli antic de la capital va brandar l’arma, com si fos real, per amenaçar la llogatera del pis on fan estada de manera esporàdica i rotatòria joves, majors i menors d’edat. Dos dels arrestats van ser els autors directes de les amenaces i els que van haver d’acudir davant del batlle a donar explicacions abans de recuperar la llibertat dimarts mateix. El tercer arrestat va ser alliberat per la pròpia policia després d’aclarir que només era al lloc dels fets però no hauria participat en la batussa.

El rerefons directe dels aldarulls era que un dels suposats amenaçadors volia recuperar unes pertinences que tenia dins l’habitatge. El pis en qüestió és usat tot sovint perquè els joves que s’hi apleguen puguin consumir alcohol i drogues. Arran de l’incident de dilluns, una part dels ‘usuaris’ de l’immoble ja haurien buscat un altre local on poder dur a terme les seves pràctiques irregulars.

La noia, de tretze anys, va assegurar que no va activar l'esprai dins el centre hospitalari sinó que ho va fer a fora però amb tanta força que l'efecte del gas es va colar per la porta

Segons fonts de la investigació, encara no és clar com, però el cert és que l’arma simulada que es va mostrar per proferir les amenaces al carrer del Pui exhibint-la com si fos real es va acabar recuperant entre les pertinences que duia a sobre la menor que hores després -la batussa inicial va ser poc abans de la 1 del migdia; l’incident a l’hospital poc després de les 5 de la tarda- ruixaria amb gas pebre la sala d’espera d’urgències.

De fet, la menor hauria assegurat que no pretenia ruixar la sala i que, de fet, no ho hauria fet pas dins. Segona la versió donada per la noia, coneguda ja d’altres aldarulls encara que mai fins ara participant en un rol preeminent, va mostrar l’esprai a l’altra persona a la qual va acompanyar a urgències perquè l’atenguessin d’alguna de les lesions sofertes en la baralla del carrer del Pui. I la potència de l’esprai, que hauria activat segons ella a l’exterior de l’hospital, i la intensitat del gas hauria estat tal que s’hauria colat per la porta i una finestra. Una versió, però, que no és pas massa creïble.

Les fonts policials consultades han mostrat la seva preocupació per l’actitud d’un grup d’adolescents, plenament identificats, que solen protagonitzar aldarulls i altres comportaments inadequats. En aquest marc han recordat que sense anar més lluny, per exemple, aquest dijous es va haver d’activar la recerca de dues menors que estaven ingressades a la planta de salut mental de l’hospital i que es van fugar. Totes dues van aparèixer al cap d’unes hores sense cap incidència remarcable més enllà que es tracta de maneres de fer reiterades.

Comentaris (3)

Trending