La policia treballa per mirar d’identificar un contrabandista mort d’hipotèrmia a l'hospital

Els bombers van haver d’anar a buscar l’home, d’origen magrebí però probablement de nacionalitat francesa, la matinada de dilluns a prop de la frontera francoandorrana 

Un dels paquets amb cartrons de tabac que els gendarmes d'Oceja van trobar colgats en la neu, a la muntanya, en terme de Porta, després que els fos comunicada la defunció de l'home.
Un dels paquets amb cartrons de tabac que els gendarmes d'Oceja van trobar colgats en la neu, a la muntanya, en terme de Porta, després que els fos comunicada la defunció de l'home.
La policia d’Andorra juntament amb la gendarmeria estan intentant identificar un home de mitjana edat i origen magrebí que va morir a primera hora del matí de dilluns després que els bombers l’anessin a rescatar enmig de la muntanya, entre el Pas de la Casa i Porta, però ja en territori francès. L’home estava inconscient i no va poder superar el quadre d’hipotèrmia que presentava i que va ser la causa de la mort com va confirmar l’autòpsia que se li va fer posteriorment al centre hospitalari.

Els investigadors no tenen cap dubte que es tracta d’un contrabandista, malgrat que anava sense cap mena de documentació, una circumstància normal en aquest tipus de persones segons que han confirmat les fonts consultades. Al Pas de la Casa hi operen majoritàriament dues xarxes de contrabandistes, una de controlada per magrebins -de la qual aparentment formaria part el difunt- i una altra d’albano-kosovars, més violents i aparentment més actius darrerament.

El cos del difunt resta ubicat al dipòsit de cadàvers de l’hospital en espera de rebre instruccions dels investigadors. De si es pot aconseguir identificar la víctima o si algú el reclama. Les fonts consultades han explicat que si d’aquí un temps la situació es manté, la Batllia autoritzarà la incineració del cadàver i les cendres ompliran una urna més que passarà a un dels prestatges de les funeràries del Principat. L'home se'l va trobar estès a la muntanya ja en territori francès, però en ser una zona fronterera, per protocol i proximitat se'l va evacuar cap a Andorra. Formalment, el cas està judicialitzat a França.

Que no hi ha dubte que formava part d’una de les xarxes de contraban és el fet que gendarmes de la comissaria d’Oceja, en ser informats des d’Andorra de la mort de l’home a l’hospital de Meritxell, van enfilar-se dilluns mateix fins a les muntanyes de Porta, a tocar el riu Arieja i ben a prop de la frontera amb el Principat, i van topar amb un grup de contrabandistes. Els homes van escapolir-se a peu tot entrant novament en territori andorrà, segons que informa la ràdio francesa France Bleu en la seva edició escrita digital. Els agents van descobrir enterrats a la neu cent cartrons de tabac.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending