La policia recomana no usar versions antigues de l’aplicació telemàtica ‘Zoom’

És l’eina que de forma majoritària es fa servir per fer les classes virtuals i, també, per dur a terme múltiples reunions de teletreball

-
-
L’aplicació telemàtica ‘Zoom’ té algunes deficiències que poden fer que hi acabi havent fuga de dades o filtracions. Malgrat que cossos de seguretat de països de l’entorn recomanen desinstal·lar l’aplicació i usar altres plataformes telemàtiques, la policia el que aconsella és usar la versió més nova possible de l’eina virtual. En tot cas, no recorre a versions antigues i, en cap cas, anteriors a la 4.6.9.

El debat sobre la seguretat que dóna l’eina ‘Zoom’ fa dies que circula entre les xarxes socials a l’Estat espanyol. Actualment, aquesta és una de les eines virtuals més emprades, també al Principat, per socialitzar. De fet, les classes que s’estan fent, les de les escoles d’ensenyament general, però també la de nombroses acadèmies o centres particulars com els d’anglès, es fan a través d’aquesta eina.

També nombroses empreses fan servir el ‘Zoom’ per poder mantenir els contactes necessaris per teletreballar. De fet, i sense anar més lluny, la majoria de feines compartides que fan els integrants del Govern d’Andorra les fan a través, també, del ‘Zoom’. El debat que s’ha obert els últims dies i que ha arribat al Principat les darreres hores és si l’aplicació presenta algunes falles que possibiliten accessos indeguts o fuita de dades.

Finalment, la policia, des de la seva àrea de delictes tecnològics, ha aclarit que cal sempre accedir a l’eina a través d’una contrasenya -aquest ja és l’únic camí que possibilita la darrera versió del ‘Zoom’-, alhora, l’amfitrió de la conversa ha d’assegurar-se de filtrar qui són els participants en la teletrobada. En qualsevol cas, cal actualitzar la versió de l’eina i assegurar-se que no sigui anterior a la 4.6.9.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending