La policia francesa no ha tornat a fer cap més petició sobre el cotxe andorrà implicat en un tiroteig a Perpinyà

El cos de l’ordre del Principat té localitzats quatre o cinc vehicles que podrien respondre al recercat: un Audi A4, de tipus ‘coupé’ i color vermell la matrícula del qual contindria una J

Un agent de la policia judicial francesa, que es va fer càrrec de la investigació del cas.
Un agent de la policia judicial francesa, que es va fer càrrec de la investigació del cas.
La recerca d'un Audi A4 de color vermell i tipus 'coupé' que suposadament s'hauria vist implicat en un tiroteig el 16 de gener en un cèntric bulevard de Perpinyà es manté activa però molt al ralentí. La policia té localitzats quatre o cinc vehicles que poden respondre al perfil, però des de França no s'han donat noves directrius i, en conseqüència, tot està aturat.

La policia judicial francesa de Perpinyà, al càrrec de la investigació d’un tiroteig que hi va haver a prop del cèntric bulevard Kennedy d’aquella població, no ha tornat a fer cap demanda de col·laboració més a la seva homònima andorrana. L’endemà dels fets, el 17 de gener, el cos policial va enviar al Principat una còpia de les imatges recuperades d’una càmera de videovigilància del trànsit a la zona on es veia un vehicle aparentment matriculat a Andorra i que suposadament hauria participat en els fets. Entre els automòbils registrats al Principat n’hi ha quatre o cinc que poden respondre a les característiques del que es veu a les imatges. La investigació no ha anat més enllà per manca de noves directrius des de Perpinyà i malgrat que la recerca del vehicle es mantindria activa tot plegat s’ha relaxat una mica. El cas no és gens clar.

El cotxe recercat seria un Audi A4 de color aparentment vermell, de tipus ‘coupé’ i amb una placa de matrícula que, segons deixen intuir les imatges enviades des de França, començaria per una J. La numeració no seria perceptible. Amb aquests detalls, als arxius policials hi cabrien menys de mitja dotzena d’automòbils. Es té el llistat d’aquests cotxes però no s’hauria fet cap gestió més perquè la policia judicial al capdavant de la investigació a Perpinyà no ha traslladat cap altra demanda. Les fonts consultades han assegurat que si no hi ha noves instruccions, poc es pot fer des d’Andorra. I les úniques indagacions que es podien fer seria per ‘alimentar’ l’arxiu amb dades que ara mateix poden no tenir cap valor.

En els fets del 16 de gener poc després del migdia hi haurien participat dos cotxes. I segons la demanda inicial feta per la policia francesa, la sospita inicial era que en el vehicle matriculat al Principat hi anava la persona que va disparar contra l’altre cotxe, que estava estacionat en un carrer proper al bulevard Kennedy. No hi va haver cap ferit i els casquets de la munició emprada van evidenciar que s’havia usat una pistola d’un calibre molt petit (7,65). Una de les hipòtesis seria que es tractava d’una revenja entre contrabandistes que poden fer ‘negoci’ al Pas i l’explicació de la participació d’un cotxe andorrà es podria trobar en el fet que els passadors de tabac tot sovint lloguen cotxes a Andorra.

Etiquetes

El misteri del cotxe andorrà implicat en un tiroteig a Perpinyà: ¿revenja entre contrabandistes o un cas de ‘falsa bandera’?

Relacionat

El misteri del cotxe andorrà implicat en un tiroteig a Perpinyà: ¿revenja entre contrabandistes o un cas de ‘falsa bandera’?
La policia busca un Audi A4 amb plaques de matrícula andorrana involucrat en un tiroteig a Perpinyà

Relacionat

La policia busca un Audi A4 amb plaques de matrícula andorrana involucrat en un tiroteig a Perpinyà

Comentaris

Trending