La polèmica per la 'sanadora entabanadora' obliga el comú d'Encamp a anul·lar una conferència i dos cursets

La corporació ’s’inventa’ uns suposats problemes d’agents per evitar la presència de la controvertida Suzanne Powell en un certamen sobre turisme esportiu i de benestar 

-
-
Problemes d’agenda. Un eufemisme com un altre per, de moment, capejar el temporal que tenia muntat el comú d’Encamp pel fet d’haver convidat la controvertida psiquiatra filosòfica i sanadora zen Suzanne Powell. La corporació ha anunciat aquest divendres que anul·la la conferència programada per al dia 6 de setembre i el dos cursets previstos del 3 al 9 del proper mes. La presència de Powell, coneguda com la ‘sanadora entabanadora’ en diversos àmbits científics, en un certamen sobre turisme esportiu i de benestar en què participen reconeguts professionals com Joaquim ‘Purito’ Rodríguez o Xevi Guinovart havia aixecat una notable polèmica.

El comú ha emès un comunicat en què deixa constància de l’anul·lació de la conferència i els cursets i explica, alhora, que “informem que sʼestan buscant noves dates per poder realitzar les activitats, donant així sortida a la gran demanda que havien tingut aquestes fins al dia dʼavui”. La corporació parla genèricament de problemes d’agenda. No diu de qui ni perquè. Però la conferenciant ho té més clar i no deixa lloc a dubte de qui són els problemes. És a dir, l’agenda complexa no és la de Powell, és la del comú, que de sobte deu tenir el complex cultural i sòcioesportiu ple aquella primera setmana de setembre. 

En el seu blog, Suzanne Powell, nascuda a Irlanda del Nord però resident a Barcelona des de fa ben bé trenta anys, deixa clar de qui depèn l’anul·lació. No només això: revel·la que la suspensió dels actes no és una decisió d’aquest divendres. Si no de fa dies. Just després que l’Altaveu publiqués la polèmica que estava generant la presència d’una dona de qui poc se sap però que assegura tenir l’aval d’haver-se autocurat un càncer al cap amb tècniques zen que ella mateixa es va autoimposar passant dels metges, es va cancel·lar tot plegat.

Powell escriu al lloc web des del qual fa moltes setmanes que anuncia la conferència i els cursets d’Encamp el següent: “CANCELADO DESDE HOY 8-8-18 después de ser notificada por un cambio en la agenda de los organizadores de Andorra. Lamentamos cualquier inconveniente incurrido. Cualquier duda, pueden contactar con la organización local de Encamp. Anna Majoral. (a.majoral@encamp.ad). Gracias por su comprensión. Suzanne." Queda clar amb el missatge de la sanadora, vinculada també a moviments sectaris, qui organitzava l’esdeveniment si algú en tenia algun dubte: el comú d’Encamp. Majoral és la cap de l’àrea de Turisme de la corporació. I és qui hauria acordat l’anul·lació després de les suggerències que li van arribar. 

I és que clar, quan algú que diu tenir el remei per combatre una malaltia tan seriosa com el càncer, gràcies a tècniques alternatives a les tradicionals i a una bona alimentació, però, alhora, també en el seu portal virtual, col·loca un avís que diu que “d'acord amb la legislació vigent, el contingut d'aquest blog no substituirà l'apropiada assistència mèdica, legal, financera o psicològica. Així doncs acceptes que el contingut del mateix estarà subjecte a la teva pròpia interpretació i ús” deixa oberts més interrogants que no pas els tanca. El que se li ha tancat, i probablement del tot per molt que se li busquin unes altres dates (i, en tot cas, potser un altre organitzador per tal de no esquitxar la institució pública), és la possibilitat de fer una xerrada sota el paraigua del comú d’Encamp.

Etiquetes

-

Relacionat

Polèmica per la participació en una conferència a Encamp d’una ‘sanadora entabanadora’

Comentaris (1)

Trending