La plataforma laurediana agafa forma

La candidatura inclourà Demòcrates, PS, Desperta Laurèdia, Independents i potser Progressistes-SDP i Liberals

D'esquerra a dreta, Jordi Lorente (Progressistes-SDP), Carmen Sánchez (PS) i Pepe Roig (Progressistes-SDP).
D'esquerra a dreta, Jordi Lorente (Progressistes-SDP), Carmen Sánchez (PS) i Pepe Roig (Progressistes-SDP).
L'escenari preelectoral lauredià es comença a clarificar tot i que a Sant Julià de Lòria, quan es tracta de fer candidatures, no es pot dir blat fins que estigui al sac i ben lligat. La plataforma agafa forma i en els pròxims dies es pot tancar una llista a l'estil de Laurèdia en Comú però amb la presència del PS entre els candidats. També hi seran Demòcrates, Independents, Desperta Laurèdia, ja confirmats, i és gairebé segur que hi haurà representació de Progressistes-SDP i de Liberals.

Els divendres són molts productius a Sant Julià de Lòria, especialment quan es tracta de fer llistes electorals. Aquest no ha estat una excepció i s'ha donat un impuls gairebé definitiu a la constitució d'una nova plataforma que, tret d'una sorpresa de darrera hora, competiria amb Terceravia-Unió Laurediana. Hi pot haver una tercera llista sempre i quan l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila aconsegueixi tancar-la. En cas contrari, el dubte és on aniran a parar els vots que podria tenir.

Així les coses, la plataforma aspira a revalidar l'èxit de Laurèdia en Comú de fa quatre anys, amb la mateixa fórmula. La referència més immediata a nivell electoral són les eleccions legislatives del passat mes d'abril. Terceravia-Unió Laurediana es va imposar clarament, és cert. Però també ho és que els seus vots (1.156) són inferiors als que sumen d'Acord que era la coalició de PS i Liberals (718) i els de Demòcrates (710). En aquests  comicis, però, entren en joc nous elements com, per exemple, l'aportació de vots que pot tenir Desperta Laurèdia o l'efecte a les urnes de l'augment del cens electoral amb quasi 400 nous votants, una xifra important si es té en compte que el nombre total és de 2.900.

Ara, per la plataforma i per Terceravia-Unió Laurediana queda la feina de posar els noms i els nùmeros a la llista i el calendari apreta, fins el punt que ja van contrarellotge. I pel moment són més els possibles candidats que s'han descartat que no pas els que hi volen anar. Així, un candidat a cònsol major per encapçalar la plataforma i amb molts suports com l'exconseller comunal, Rossend Areny no acaba de fer el pas per motius familiars. Terceravia-Unió Laurediana es debat entre el duet Farré-Majoral i cal veure on acaben encaixant, si ho fan, dues actuals conselleres com Paqui Barbero i Meri Teruel que volen tornar-hi.

Comentaris (5)

Trending