La piscina dels Serradells no tornarà a entrar en funcionament fins a la segona meitat del 2020

A finals de febrer es preveu que la resta d’instal·lacions del centre esportiu, com la guarderia, el gimnàs o l’aparcament, puguin ser ja utilitzades pels usuaris

Bombers intentant extingir les flames enmig de la fumera que va originar el foc.
Bombers intentant extingir les flames enmig de la fumera que va originar el foc.
Si d’aquí a un mes i mig no canvien les previsions, el comú d’Andorra la Vella considera que a finals del mes que ve es podran reobrir bona part de les instal·lacions dels Serradells. Seria el cas de la guarderia, del gimnàs o de l’aparcament. La joia de la corona del centre afectat per un incendi el 22 de novembre, però, és a dir, la piscina, no podrà donar servei fins la segona meitat del 2020, de l’any que ve. Es preveuen 18 mesos d’obres. Tot plegat, aproximadament, pot suposar una despesa d’entre sis i set milions d’euros.

El comú d’Andorra la Vella ha informat aquest dijous del calendari d’actuacions que té previst endegar dilluns mateix amb la retirada de la bastida on es va originar el foc. A partir d’aquí es desencadenen tot un seguit d’intervencions. Retirar la bastida té com a objectiu, posteriorment, assegurar l’estructura amb una xarxa de protecció i poder garantir, així, l’accés a l’aparcament i a la resta de zones no afectades per l’incendi. En paral·lel es realitzarà l’aïllament de l’espai que acull la piscina olímpica, malmès pel foc, i a continuació una empresa especialitzada realitzarà una neteja a fons, incloent els conductes de ventilació i estructures interiors, de la resta del Centre no afectat directament. 

Es regularitzaran els preus dels abonaments, tenint en compte que durant un llarg període els usuaris no podran gaudir de la piscina

A banda de tot això, es comprovarà amb detall que els quadres elèctrics i les instal·lacions tècniques que aparentment no han estat afectats arran del sinistre funcionin de manera correcta. El comú, a l’espera de rebre l’informe definitiu que acrediti que l’edifici de la piscina no presenta danys estructurals, un informe que s’està demorant perquè, segons algunes fonts els tècnics no ho acaben de veure clar, preveu que les tasques esmentades es puguin realitzar en qüestió de setmanes i el centre esportiu dels Serradells pugui oferir la majoria dels serveis a partir de la segona quinzena de febrer

Els usuaris que disposin de l’abonament complet podran continuar utilitzant durant les properes setmanes, i fins que no reobri el centre, les instal·lacions esportives comunals de Canillo, Encamp, Pas de la Casa, Ordino i Sant Julià de Lòria. Cal dir que, amb previsió que la piscina no podrà ser operativa durant un llarg període de temps, es va acordar la suspensió de l’abonament aquàtic per als 400 usuaris subscrits a aquesta modalitat a partir del 31 de desembre. Una vegada reobert el centre esportiu dels Serradells, el comú informarà convenientment sobre com es regularitzaran els preus dels abonaments, tenint en compte que durant un llarg període els usuaris no podran gaudir de la piscina. Pel que fa als infants de l’escola bressol dels Serradells, continuaran reubicats fins que reobri l’edifici (a excepció de la piscina) a Santa Coloma (els nadons de 4 a 15 mesos) i al casal El Llamp (els nens i nenes de 15 mesos a 3 anys). 

Els perits de les companyies asseguradores internacionals que hi ha rere les ‘filials’ andorranes analitzen fil per randa tot el que envolta l’incendi del 22 de novembre

Les companyies asseguradores han continuat fent estudis i anàlisis tendents a aclarir les responsabilitats en relació amb la causació de l’incendi i, per tant, per resoldre qui s’ha de fer càrrec de les despeses. Segons algunes fonts, els treballs que s’hauran de fer tindrien un cost aproximat estimatiu i encara no oficial d’entre sis i set milions d’euros. Les asseguradores internacionals que hi ha darrere dels seus col·laboradors andorrans estan sent molt escrupoloses en l’exigència del compliment de totes les normatives. 

Sobretot, els tècnics vinguts de París haurien filat molt prim i no estan disposats a assumir res que no els pertoqui. En aquest sentit, segons les fonts, ja haurien detectat certes mancances i deficiències que estan fent qüestionar les cobertures. Encara que inicialment semblava que no hi hauria problemes, hores d’ara, segons les fonts consultades, no es descarta que el cas acabi havent-se de discutir davant els tribunals, malgrat que totes les parts, com a mínim les nacionals, estan fent mans i mànigues perquè això no sia així.

Agraïment

El comú d’Andorra la Vella, que segueix treballant per restablir la normalitat al més ràpidament possible, ha agraït en un comunicat el suport desinteressat rebut per part dels comuns de la resta de parròquies, sense el qual els usuaris dels Serradells haurien vist afectat seriosament el seu lleure esportiu des del 22 de novembre passat, així com “la comprensió dels usuaris dels centres d’altres parròquies, que veuen alterada la seva capacitat habitual per poder encabir aquesta afluència extraordinària”. Alhora, “dóna les gràcies per la comprensió dels usuaris afectats arran del malaurat incendi del centre esportiu dels Serradells, als quals se’ls adreçarà una carta aquesta mateixa setmana explicant el calendari d’actuacions previstes i la previsió d’obertura del centre”.

Documents

Comentaris (3)

Trending