La participació electoral cau a mesura que passen les hores 

La davallada percentual és de més de dos punts respecte de les comunals de fa quatre anys i s’enfonsa a la Massana; en canvi, a Ordino i sobretot a Canillo l’assistència creix

Cues passades les 12 en una de les urnes al Prat del Roure d'Escaldes, on la participació es manté respecte de fa quatre anys.
Cues passades les 12 en una de les urnes al Prat del Roure d'Escaldes, on la participació es manté respecte de fa quatre anys.
La participació en les eleccions comunals d’aquest 15-D està experimentant un retrocés respecte de fa quatre anys de manera global. A mesura que passen les hores, i fins a la 1 del migdia, en lloc d’incrementar-se l’assistència als col·legis, aquesta està caient, encara que no pas a tot arreu. Si fa quatre anys en l’esmentat punt horari havien votat el 39,81% dels electors, avui aquest percentatge tot just arriba al 37,64%. A la Massana especialment, la davallada és molt notable: deu punts menys. En canvi, a Ordino i més encara a Canillo, on per primer cop des de fa tres conteses electorals hi ha possibilitat de tria, la participació va a l’alça respecte del 2015. 

La crida a votar l’estan fent tots els responsables polítics que hores d’ara ja han acudit a votar. Molts dels candidats i més encara persones amb càrrecs i responsabilitats institucionals ja han acudit a votar. El cap de Govern, Xavier Espot, que ha votat passat el punt del migdia a la seu electoral de Prat del Roure, a Escaldes, ha destacat, sobretot, que durant aquests darrers quinze dies “s’ha fet una bona campanya des de totes les formacions”, amb propostes “constructives” i sense que hagi estat “excessivament desqualificadora”. Sobre la participació, Espot lamentava que hi hagi molts electors que s’hi impliquen menys que en uns comicis legislatius -de fet, respecte de les generals de fa uns mesos la caiguda és de 7 punts- però també ha assegurat que la participació “s’ha d’anar contextualitzant”.A nivell global del país, fins a la 1 del migdia havien votat 10.475 de les 27.823 persones que ho poden fer. Percentualment, la participació ha anat caient respecte del que ha estat el vot per dipòsit judicial. La distància respecte de f quatre anys, en xifres percentuals, és cada vegada més gran. El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha celebrat que la jornada s’estigui desenvolupant sense cap mena d’incidència. En la primera de les tres compareixences que ha de fer durant la jornada electoral, Jover ha repassat les dades de participació. Entre les ‘grans’ parròquies cal destacar el fet que a Escaldes la participació es manté estable respecte de fa quatre anys. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending