La neu i l'inici del període per circular amb equipaments col·lapsa els tallers

Les primeres precipitacions i la possibilitat de ser multats porta els conductors a canviar els pneumàtics a correcuita

Cotxes esperant per fer el canvi de rodes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Cotxes esperant per fer el canvi de rodes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Després de la neu que va caure la matinada de dissabte a diumenge, els conductors han anat aquest matí a correcuita a canviar les rodes per les de contacte. A més a més, des de l'1 de novembre és obligatori circular per territori andorrà amb equipaments especials en situacions en què la calçada estigui parcialment o totalment nevada o gelada. L’objectiu és optimitzar la seguretat i garantir la fluïdesa de trànsit en carretera.

Circular amb el cotxe sense estar calçat de manera adequada per a l'hivern serà sancionat. Per això, aquest dilluns tots els tallers de canvi de rodes estaven col·lapsats, tot i les recomanacions dels seus responsables perquè la gent fos previsora.

A banda de les sancions, la neu que ja ha fet acte de presència i la previsió de més precipitacions durant tota la setmana i, sobretot, el dissabte a partir dels 1.000 metres ha provocat aquesta afluència massiva.

El codi de circulació recull que entre l’1 de novembre i el 15 de maig, s’han de portar equipaments especials en situacions en què la carretera estigui totalment o parcialment nevada o gelada. Des de Mobilitat s'han dut a terme diverses per conscienciar els conductors i optimitzar, d'aquesta manera, la seguretat a la xarxa viària del país. Les sancions per no anar equipat poden arribar als 180 euros. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending