La neu i l'inici del període per circular amb equipaments col·lapsa els tallers

Les primeres precipitacions i la possibilitat de ser multats porta els conductors a canviar els pneumàtics a correcuita

Cotxes esperant per fer el canvi de rodes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Cotxes esperant per fer el canvi de rodes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Després de la neu que va caure la matinada de dissabte a diumenge, els conductors han anat aquest matí a correcuita a canviar les rodes per les de contacte. A més a més, des de l'1 de novembre és obligatori circular per territori andorrà amb equipaments especials en situacions en què la calçada estigui parcialment o totalment nevada o gelada. L’objectiu és optimitzar la seguretat i garantir la fluïdesa de trànsit en carretera.

Circular amb el cotxe sense estar calçat de manera adequada per a l'hivern serà sancionat. Per això, aquest dilluns tots els tallers de canvi de rodes estaven col·lapsats, tot i les recomanacions dels seus responsables perquè la gent fos previsora.

A banda de les sancions, la neu que ja ha fet acte de presència i la previsió de més precipitacions durant tota la setmana i, sobretot, el dissabte a partir dels 1.000 metres ha provocat aquesta afluència massiva.

El codi de circulació recull que entre l’1 de novembre i el 15 de maig, s’han de portar equipaments especials en situacions en què la carretera estigui totalment o parcialment nevada o gelada. Des de Mobilitat s'han dut a terme diverses per conscienciar els conductors i optimitzar, d'aquesta manera, la seguretat a la xarxa viària del país. Les sancions per no anar equipat poden arribar als 180 euros. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.