La mort d’un resident a Salita eleva a 35 les víctimes del coronavirus

La malaltia frega ja els 700 positius al país, però segueix creixent el nombre de curats i es redueix lleugerament els casos encara actius

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El coronavirus ja s’ha cobrat 35 vides a Andorra. Govern ha confirmat dues morts més, una de les quals ja avançada fa unes hores per Altaveu, a conseqüència de la Covid-19. Les dues víctimes van ser contagiades a la residència Salita. A banda, el nombre de casos totals detectats al país ja frega els 700, però segueix pujant el nombre de curats i es manté estable el nombre de casos actius.

En les darreres hores, però, s’han produït dues defuncions més a conseqüència de l’epidèmia. El darrer cas és un home de 87 ays que es trobava a l’àrea especialment habilitada al Cedre per atendre els malalts, on havia estat traslladat des de Salita. L’anterior víctima, una dona de 88 anys, també era usuària de la residència privada -ja són quatre els morts d’aquest focus-, però es trobava ingressada a l’hospital.

Amb aquestes dos nous decessos ja són 35 les persones que han perdut la vida per culpa de la Covid-19, que frega ja els 700 casos detectats al país. Els catorze nous positius sumats les darreres hores eleven fins a 696 els totals, dels quals 191 ja es consideren curats. Queden, per tant, 470 casos actius, xifra lleugerament inferior a la de dijous.

Benazet indica que les nous positius són sobretot professionals sanitaris o gent que es troba treballant de cara al públic

A l’hospital hi romanen 41 persones ingressades. D’elles, 18 a la unitat de cures intensives, 14 de les quals sota ventilació mecànica, una de les quals és la dona que el passat cap de setmana va ser traslladada des de la Seu d’Urgell.

Sobre els nous contagis, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que es deuen principalment a dos col·lectius. El primer, els professionals sanitaris, dels quals encara es mantenen 62 casos actius. “Sempre cau algú més, tot i que el percentatge ara s’ha reduït en comparació amb l’inici”, ha indicat, tot recordant que van arribar a suposar una part molt important dels positius. “Ara, estem tot just entre el 16 i el 18% dels casos actius”, ha apuntat.

L’altre col·lectiu important entre els nous positius són persones que “es troben de cara al públic”. I és que, ha comentat, “qui està a un comerç atenent gent té un major risc”.

Etiquetes

Comentaris

Trending