La moratòria de permisos urbanístics a tocar l’hospital no afecta els edificis de menys de 30 metres

Durant un temps transitori i no quantificat no s’expediran llicències de construcció d’immobles alts en un radi de 3,30 quilometres al tomb de l’heliport sanitari i del dels bombers

-
-
La moratòria de permisos urbanístics derivada de l’aprovació del reglament de servituds aeronàutiques no afectarà les construccions de menys de 30 metres d'altura. Aquest detall s’havia omès en el text que el consell de ministres va aprovar aquest dimecres i s’ha hagut de modificar de pressa i corrents. Com de pressa i corrents s’ha publicat també el reglament, que ha tingut 19 anys per elaborar-se i al final s’ha aprovat un dia, s’ha publicat el següent i s’ha esmenat el tercer.

Mentre no es defineixen les trajectòries de seguretat en els plans aeronàutics dels heliports de l’hospital i de la caserna dels bombers, en un radi de 3,30 quilòmetres no s’hi podrà autoritzar cap nova construcció que superi els 30 metres d’altura. Aquesta altura inicialment s’havia omès, i s’havia establert una moratòria de temps indeterminat però transitori absoluta, mentre els responsables de les dues helisuperfícies esmentades estableixen els nous projectes aeronàutics, que han de definir les rutes que necessiten els helicòpters per poder arribar fins als punts d’estacionament.

Les llicències que ja han estat atorgades fins ara -com a mínim n'hi ha tres que permeten la construcció d'edificacions d'entre 10 i 20 plantes- no es veuran afectades, en principi, per res de res. En canvi, si algun promotor o propietari, o qui escaigui, està interessat en sol·licitar un permís nou haurà de tenir en compte aquesta incidència que no s'havia previst, per oblit o per error. És a dir, la moratòria deixa de ser total com inicialment s'havia dit.

Un helicòpter s'enlaira de l'heliport de l'hospital

Relacionat

Moratòria de llicències urbanístiques per l'afer de les 'torres' del Clot d'Emprivat i l'heliport

Comentaris

Trending