Moratòria de llicències urbanístiques per l'afer de les 'torres' del Clot d'Emprivat i l'heliport

El Govern aprova un reglament de servituds aeronàutiques

Un helicòpter s'enlaira de l'heliport de l'hospital
Un helicòpter s'enlaira de l'heliport de l'hospital
 El Govern ha aprovat aquest dimecres en la seva sessió del consell de ministres un reglament de servituds aeronàutiques. La normativa estableix una una moratòria transitòria d'atorgament de llicències urbanístiques en un radi de tres quilòmetres i tres-cents metres des de les helisuperfícies de servei públic autoritzades actualment a Andorra (edifici de l'hospital i edifici de Bombers a Santa Coloma).

El Govern ha presentat aquest dimecres el reglament de servituds aeronàutiques després que es fes públic que algunes construccions previstes a Escaldes-Engordany no es podrien tirar endavant perquè cal que es respectin les línies de vol i aires de l’heliport  de l'hospital.

No deixa de ser curiosa aquesta aprovació exprés quan la Llei de navegació aeronàutica data del novembre del 2002, i quan l'assessor  del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, Guillem Santacreu ha afirmat després de la sessió setmanal del consell de ministre que s'estava treballant en el reglament des de l'any 2006 però "fa uns mesos que és la prioritat de l'Autoritat Aeronàutica Andorrana" (AAA). 

Ara mateix hi ha tres projectes aprovats seguint el que marca del Pla d'Urbanisme de la parròquia escaldenca que permet la construcció de edificis de 20 plantes d'alçada. El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que "si s'han d'obrir vies noves no vindran condicionades per les llicències acordades".

L'activitat d'un heliport, queda subjecta a una servitud de limitació d'activitats que puguin suposar un risc per a la circulació aèria

En el reglament s'indica que l'activitat d'un aeròdrom, en aquest cas d'un heliport, queda subjecta a una servitud de limitació d'activitats que puguin suposar un risc per a la circulació aèria, com poden ser les instal·lacions radioelèctriques, la creació d'obstacles que puguin induir turbulències, la utilització de llums o de superfícies enlluernadores, activitats que impliquin moviments de la fauna entorn de l'aeròdrom, implantació de fonts de radiació, instal·lacions que puguin produir fum o boira, utilització de mitjans de propulsió o sustentació aèria.

També s'estableix, en l'esmentat reglament, una moratòria transitòria d'atorgament de llicències urbanístiques en un radi de tres quilòmetres i tres-cents metres des de les helisuperfícies de servei públic autoritzades actualment a Andorra (edifici de l'hospital i edifici de Bombers a Santa Coloma) i es determina que en el termini màxim d'un mes a comptar de l'entrada en vigor d'aquest Reglament, s'han d'establir les servituds aeronàutiques definitives de cadascuna d'aquestes helisuperfícies

Els vols dels helicòpters amb sortida o arrribada a l'hospital són cada cop més nombrosos amb els nous protocols que s’han anat implementant amb dolences com l’ictus i altres,

Comentaris (4)

Trending