La modificació de la llei de la Funció Pública podria quedar al tinter

La tramitació del text, que s’ha debatut ja en tres sessions de la comissió legislativa d’Interior, està sent anormalment lenta i components de DA no descarten que acabi no sent aprovat

-
-
La comissió legislativa d’Interior ha celebrat avui la tercera sessió d’anàlisi de les esmenes presentades al text que ha de modificar la Llei de la Funció Pública. I al contrari d’altres normatives que s’estan tramitant, els representants demòcrates no estan imprimint l’acceleració que demanen per tirar endavant sí o sí altres lleis. De fet, segons fonts properes a la comissió, des d’un sector demòcrata es contempla la possibilitat que els canvis previstos en relació amb la regulació dels funcionaris pugui quedar al calaix.

Les fonts consultades han explicat que de les esmenes transaccionades o com a mínim debatudes fins ara, que són encara molt poques en relació amb el conjunt de les presentades, en cap cas modificarien res de substantiu del projecte de llei aprovat pel Govern. Les fonts també han explicat que davant de qualsevol dubte, els consellers de DA -Marc Ballestà i Maria Martisella són els que portarien la veu cantant- deixen la qüestió en quarantena o la passen a revisió.

En general, els membres de l’oposició representats a la comissió evidencien les enormes contradiccions que presenta el text que pretén modificar la llei actualment vigent. I avisen del perill que pot suposar el que es considera que és buidar de sentit i contingut la figura del funcionari entesa com s’entén habitualment. Una de les contradiccions que comporta més risc, per exemple, és permetre que certs treballadors públics -els de les graelles salarials més baixes. puguin compaginar l’activitat laboral a l’administració amb una altra ocupació.

Comentaris (1)

Trending