La mitjana enjardinada ‘fantasma’ de la CG-1 va costar pel cap baix 325.000 euros

Es va construir a la sortida sud de Sant Julià anul·lant la possibilitat de tenir un doble carril d’accés al país i es va retirar just dos dies abans de les eleccions comunals

-
-
La construcció i retirada de la mitjana enjardinada que inicialment es va col·locar a la carretera CG-1, a la sortida sud de Sant Julià, i que es va desmuntar just dos dies abans de les eleccions comunals i enmig d’una forta pluja de crítiques que va originar fins i tot una pregunta parlamentària el conseller general d’Unió Laurediana Oliver Alís hauria costat, pel cap baix, 325.000 euros. Oficialment, el Govern, però, no ha informat de la quantitat total.

Sia la quantitat que sigui -les fonts properes a l’executiu consultades han assegurat que els 325.000 euros incloïen la construcció i la retirada, malgrat que caldria veure com es va imputar aquesta desconstrucció atès que es va encomanar de manera exprés als operaris del COEX-, van ser diners directament llançats, perquè era evident la inoperativitat de dita mitjana, que no només es menjava un carril entre el punt rodó del riu d’Auvinyà i el cementiri de Sant Julià sinó que impedia jugar amb la reversabilitat dels carrils existents.

Tot i ser carretera general, el Govern va encolomar el mort al comú de Sant Julià, i fins i tot el ministre d’Ordenament, Jordi Torres, es va treure qualsevol responsabilitat del damunt tot afirmant que la decisió de construir la mitjana l’havia adoptat l’executiu quan ell no en formava part atès que va dimitir com a ministre el febrer passat per poder concórrer als comicis del 7-A. El que està clar és que la zona enjardinada era tan injustificada i el rebombori va ser tan gran que es va actuar de forma contundent i sens manies el 13 de desembre de bon matí.

La resposta, per escrit, a la pregunta formulada pel parlamentari d’Unió Laurediana encara no s’ha tramès. Però tampoc no és pas clar que s’informi del cost, dels diners llançats que ha suposat la infraestructura, atès que Oliver Alís tampoc no ho demanava, doncs no era conscient que entre pregunta i resposta la mitjana se suprimiria quan ni tan sols no s’havia pràcticament acabat del tot. El conseller general lauredià demanava exactament al Govern “si no creu que aquesta zona enjardinada podria representar un problema per agilitzar la gestió del trànsit impossibilitant la reversibilitat dels carrils? Sobre quins estudis tècnics s’ha basat Govern per fer aquests carrils de sentits fixos amb una zona enjardinada pel mig?” 

 

Comentaris (11)

Trending