La meretriu d’Escaldes pugna per evitar que l’expulsin del país

Alliberada fa poques setmanes després de deu mesos d’empresonament, té des de l’octubre una ordre dictada pel ministre d’Interior que li impedeix fer estada al Principat durant cinc anys

-
-
La dona detinguda el març de l’any passat en el marc d’una operació contra la prostitució i que va ser acusada de ser la responsable d’un local on es prostituïen dones estrangeres que venien puntualment al Principat pugna legalment per evitar que se la faci fora del Principat. La meretriu, de nacionalitat ucraïnesa i que ha estat una desena de mesos empresonada, ha recorregut contra la decisió del ministre d’Interior d’expulsar-la del país durant cinc anys.

La decisió administrativa li va ser comunicada l’octubre, quan encara estava reclosa al centre penitenciari, i un mes i mig després se li va confirmar. Ara, una vegada ja alliberada de manera provisional i mentre encara no se l’ha jutjat, la dona, que es va arribar a casar amb un nacional andorrà veí de Sant Julià amb qui al cap d’uns mesos va trencar la convivència ha portat als tribunals la petició d’expulsió. La Batllia ha admès recentment la demanda interposada contra la proposta d’expulsió.

La dona va ser alliberada el 24 de gener passat. Durant els pràcticament deu mesos de reclusió, i tot i repartir estopa verbal gairebé a diari contra les institucions andorranes, també hauria comentat la seva voluntat de continuar residint al Principat. En el moment de la seva detenció, el 27 de març de l’any passat en el marc de la denominada ‘Operació Senyal’, tenia amb ella la seva mare, que va ser posteriorment traslladada a Ucraïna, i un fill menor que almenys fins ara havia estat sota la tutela de l’Estat a la Gavernera. La meretriu va ser acusada d’afavoriment de la prostitució, tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació sexual, proxenetisme i blanqueig de diners.

Comentaris (1)

Trending