La Massana exigirà una garantia als promotors immobiliaris per assegurar que les obres s’acabin

El comú aprova de forma definitiva la modificació de les normes urbanístiques que, entre altres coses, fixa com s’han de revestir les façanes de les construccions en zona intermèdia i residencial

-
-
El comú de la Massana exigirà als promotors immobiliaris que aportin una garantia per poder iniciar les obres de construcció de qualsevol edifici. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar que quedin construccions a mig fer amb l’impacte estètic negatiu que això suposa. Aquesta exigència s’inclou en el conjunt de normes urbanístiques parroquials les modificacions definitives de les quals han estat aprovades aquest dijous per la corporació.

Una vegada es publiqui la normativa al BOPA i aquesta entri en vigor, serà necessari, entre altres requisits, dipositar la garantia en el moment de voler realitzar una obra. Aquesta s’haurà d’executar -excepte casos que s’acreditin degudament- en els terminis que s’estableixi en la concessió dels permisos pertinents. En cas contrari, si hi ha incompliment, s’executarà l’aval, la garantia creada ara. “Amb aquesta mesura es pretén evitar impactes estètics desfavorables”, assegura el comú.

En general els canvis urbanístiques aprovats tenen per objectiu, com ha explicat el cònsol major, és facilitar i agilitzar la construcció i fixar els paràmetres constructius, per projectar la parròquia cap al futur amb una estètica de muntanya. Per això, un dels canvis es troba en els materials de construcció per revestir les façanes en zona intermèdia i residencial. Fins ara, com a mínim un 70% havia de ser de pedra del país. Amb el canvi, es permet que aquest 70% pugui ser de fusta natural, ja que és un material de muntanya que s’integra amb l’entorn. Per tant, els propietaris podran fer les combinacions que vulguin, mentre un 70 % o més sigui de pedra o fusta (o barrejat). Hi ha altres canvis tècnics, com per exemple, per millorar la coordinació entre els propietaris afectats per un vial.

En la mateixa sessió també s’ha donat llum verda a un pla parcial de desenvolupament de la unitat d’actuació de urbanitzable del Prat de la Rivera. El cònsol ha remarcat que l’entrada d’un pla parcial és una bona notícia que indica una reactivació de la construcció. En aquest cas, un cop validats els informes i es procedeixi a l’aprovació definitiva, el privat podrà urbanitzar aquest terreny per a ús industrial.

Etiquetes

Comentaris

Trending