Finalitza el tall a l’N-145 protagonitzada per manifestants del 8-M a la Seu

El bisbat ha estat un dels blancs de moltes de les accions que han dut a terme alguns dels col·lectius feministes de la comarca veïna

Acció a l'N-145.
Acció a l'N-145.
Fi al tall a l'N-145 protagonitzat per manifestants del 8-M a la Seu. L'acció d'una cinquantena de participants, els més radicals, de decidir situar-se una mica més endavant de la rotonda d’accés a la Seu en direcció a Andorra ha obligat a aturar-se a als vehicles que circulaven prioritàriament en direcció Barcelona. El tall, que deu haver durat uns vint minuts, més curiositat i malestar que, al final, una incidència real.

Durant tot el dia hi ha hagut activitats a la capital urgellenca en relació amb el Dia internacional de la dona treballadora. Moltes de les accions s’han desenvolupat o han tingut a veure amb el Bisbat d’Urgell, a qui acusen de ser un dels grans promotors de la cultura del patriarcat. De fet, alguns i algunes dels i les activistes més rellevants han fet plantades davant el Palau Episcopal, on han fet, al terra, algunes pintades.

El fet que s’acusi l’Església de ser el gran responsable que al Principat no es pugui avortar, és en gran mesura el motiu que ha fet que la mobilització s’hagi acabat desviant cap a l’N-145, per tal de fer visible la situació i la impossibilitat de les dones andorranes o ciutadanes del país de poder interrompre l’embaràs, si ho volen, a Andorra.

Comentaris (4)

Trending