La manca de neu obliga a transportar-ne amb helicòpter

Les tasques de trasllat s'han fet, per exemple, a l'obaga de Serrat Pinós a la pista de Pessons, al domini de Grandvalira

Helicòpter traslladant neu a un domini de Grandvalira
Helicòpter traslladant neu a un domini de Grandvalira
Amb la temporada d'esquí oberta, els dominis del país estan fent els majors esforços possibles per obrir durant el pont de la Puríssima amb les millors condicions. És evident, però que les condicions meteorològiques dels últims dies estan perjudicant negativament l'obertura de totes les pistes. Segons fonts consultades, aquest dimecres al matí, un helicòpter traslladava neu entre l'obaga de Serra Pinós a la pista de Pessons, un domini que pertany a l'estació de Grandvalira.

Fonts properes a aquesta estació, han assegurat que l'equip d'explotació ha treballat intensament i en ple rendiment en els darrers dies. I en aquests moments, als sectors oberts ja s'ha realitzat el 50% de la producció prevista per tota la temporada. D'aquesta manera, aquest trasllat de neu amb helicòpter s'hauria fet per assegurar una major quantitat de neu al domini.

Algunes veus han denunciat l'alteració mediambiental que provoca que es traslladi neu d'aquesta forma, ja que precisament aquesta acció va en contra de la lluita contra el canvi climàtic. Malgrat que, entenen la importància econòmica que genera el sector de la neu per al Principat i la necessitat d'assegurar unes bones condicions per esquiar.

Per aquest cap de setmana del pont de la Puríssima Grandvalira i Arcalís, a l'obrir de manera parcial les seves pistes, han rebaixat les tarifes del forfet. Mentre que Pal Arinsal mantindrà el 54% de pistes obertes, i ofereix als clients que realitzin reserves online amb més de 48 hores d'antelació un 15% de descompte en el seu forfet de dia.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending