La manca de neu a l’entorn pirinenc porta Arcalís a xifres rècord aquestes festes de Nadal

Els responsables de l’estació ordinenca, que ha rebut més de 32.000 esquiadors entre el 22 de desembre i avui, amplien fins al 31 de gener la possibilitat per als residents d’estrenar gratis el nou telecabina

Comentaris

Una imatge de les pistes de l'estació ordinenca aquests darrers dies.
Una imatge de les pistes de l'estació ordinenca aquests darrers dies.
La falta de neu que, almenys fins aquesta setmana, experimenta majoritàriament tot l’entorn pirinenc ha fet que l’estació d’Ordino-Arcalís hagi tingut un excel·lent comportament durant el període nadalenc. Més de 32.000 esquiadors han passat per l'estació de Ordino Arcalís entre els dies 22 de desembre i 6 de gener, pràcticament un 20% més que les dues temporades passades.  Els responsables de l’estació han decidit allargar fins al darrer dia d’aquest mes la possibilitat, per als residents al país, d’enfilar-se i estrenar el telecabina Tristaina de forma gratuïta.

Les bones condicions de neu que ofereix l’estació, malgrat l’absència de precipitacions, ha estat un factor clau, ja que ha permès obrir fins a un 90% de les pistes. Aquest fet ha atret molts esquiadors habituals d’altres estacions del Pirineu espanyol i francès. Els dies que van registrar una major afluència van ser el 29 i 30 de desembre, amb més de 3.400 esquiadors cada dia. Gràcies a la posada en marxa del Telecabina Tristaina, els remuntadors han pogut repartir els usuaris de manera homogènia, i d’aquesta manera el transport dels esquiadors ha estat àgil i fluid en tots els punts de l’estació, sense grans aglomeracions. L’alta afluència d’aquesta campanya de Nadal fa que l’estació de la parròquia d’Ordino superi àmpliament les dades d’ingressos respecte de les temporades anteriors. La despesa mitjana per visitant s’ha incrementat un 12% respecte a les xifres assolides els anys passats

Xabier Ajona, director general de Secnoa, la societat que gestiona el camp de neu, ha destacat “la satisfacció generalitzada de clients provinents d’altres estacions de fora d’Andorra atrets per la garantia de neu que ofereix Ordino Arcalís en aquests moments d’escassetat a tot el Pirineu”. Així, des del domini es fa un balanç molt satisfactori que “compensa el gran esforç dels equips de muntanya que han mantingut les pistes en un estat impecable”

Un cop superades aquestes dates clau, l’arribada de nevades conviden a seguir pensant en positiu. I és que a partir de dimarts s’espera que un front deixi neu nova, que permetrà consolidar la superfície, juntament amb el treball dels canons, que segueixen treballant aprofitant les condicions. L’objectiu és seguir ampliant els nombre de pistes i remuntadors oberts, amb la intenció d’arribar a la xifra del 100% disponible pel client. 

D’altra banda, Ordino Arcalís amplia fins al 31 de gener la invitació a tots els residents a Andorra per estrenar el nou telecabina Tristaina. Tots ells tenen un forfet de vianant gratuït, que es podrà utilitzar fins al dia 31 de gener. Els interessats poden demanar aquest passi a les taquilles de l'estació presentant un document acreditatiu de residència o de nacionalitat andorrana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending