La major part d’Unió Laurediana recela d’un pacte entre terceravia i Demòcrates

El candidat a cap de Govern taronja i una delegació de la formació liderada per Josep Pintat es troben aquest dimecres per començar a explorar eventuals aliances

-
-
Unió Laurediana (UL), que no és altra cosa que el nucli dur de terceravia, és majoritàriament contrària a pactar amb Demòcrates per Andorra (DA). Malgrat que un dels conceptes més repetits durant la campanya per la formació liderada per Josep Pintat és estabilitat, també es té en compte els pros i contres davant la proximitat de les eleccions comunals. Un dels reptes majors d’UL es recuperar el comú lauredià. I bona part del grup parroquial considera que seria una llosa aliar-se amb els taronges de manera estable.

La formació laurediana establirà en les properes hores el seu posicionament, davant la reunió prevista per aquest dimecres a la tarda entre el cap de llista demòcrata, Xavier Espot, i la número dos de la candidatura nacional, Roser Suñé, i una delegació de terceravia encapçalada per Pintat. És clar, asseguren fonts d’UL, que ara per ara no se sap què podria arribar a posar sobre la taula DA. Fonts properes als contactes han assegurat que en les converses telefòniques mantingudes fins ara per Espot i el polític lauredià aquest darrer s’ha mostrat força distant.

Molts dels militants i simpatitzants d’UL s’haurien sentit decebuts per Demòcrates tant per la gestió feta a nivell estatal com per la seva actuació vinculada al comú. Els pobres resultats obtinguts pels taronges a Sant Julià el passat 7 d’abril en serien una clara mostra, segons les fonts, que també han deixat clar que cal veure què posa sobre la taula Espot. Algunes fonts han assegurat que es podria oferir a terceravia càrrecs institucionals, especialment a Sindicatura, per intentar lligar el suport de la formació.

Hores d’ara, i sempre abans de la reunió amb Espot i Suñé, el corrent majoritari dins d’UL passaria per, en segona volta, permetre a DA governar amb minoria i que terceravia marqui posicionament ferm des de l’oposició, tot assegurant la consolidació de l’espai que ocupa la formació d’origen lauredià com treballant per la recuperació del comú de Sant Julià. Sobretot aquesta segona premissa es veu molt inviable o molt poc compatible amb un suport estable a DA. Una altra cosa són pactes puntuals i temàtics, als quals no es renunciaria i que s’estudiarien cas per cas.

Comentaris (1)

Trending