La Justícia ‘envia’ a la Seu a refer la vida un home que va agredir una nena al Principat

La secretaria d’Estat d’Interior va expulsar durant deu anys el condemnat per una agressió sexual a menor i els tribunals ho han reduit a la meitat contra la voluntat de l’implicat, que vol seguir al país

-
-
La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha confirmat una sentència de la secció homònima de la Batllia per la qual acorda expulsar cinc anys del Principat una home que va ser condemnat al seu dia per una agressió sexual a una menor de setze anys. Arran de la condemna que va complir en part en règim de semi-llibertat a la Comella, la secretaria d’Estat d’Interior va expulsar l’home deu anys, que els tribunals, en primera i segona instància, han rebaixat a la meitat. Però mantenen l’expulsió, que l’implicat refusava al·legant que el fet de ser de la Seu no feia que li fos més fàcil refer la vida perquè vivia i treballava al Principat. La sala, però, li recorda que quan va cometre el delicte sols feia tres mesos que s’havia traslladat a Andorra.

Els tribunals mai han qüestionat que el comportament “exacrable” pel qual l’home va ser condemnat (delicte major d’agressió sexual amb intimidació que li va comportar una pena de 16 mesos de presó, dels quals 5 ferms en règim de semi llibertat, pena que va complir al Centre Penitenciari fins el 10 d’agost de 2017, sent la víctima, a més, menor d’edat) el feia un perill públic. Calia veure, diuen els tribunals, si el fet de viure al Principat amb la parella i dos fills menors, i de treballar també a Andorra, suposa algun tipus de condicionant que hagués de revisar l’expulsió.

Però els tribunals, que ja en primera instància van rebaixar de deu a cinc el termini de l’expulsió, consideren que és encertada la mesura atès que el seu comportament era d’allò més reprovable i més encara quan feia tot just un trimestre que vivia al Principat. Li recorden que és oriünd de la Seu i que no pot justificar un arrelament profund al país perquè ni el tenia quan va cometre l’agressió sexual ni el podia justificar després perquè el temps que va passar mig reclòs al centre penitenciari, òbviament, no li permetia ni enfortir la convivència familiar ni els lligams amb el territori.

Comentaris

Trending